Citak Injéksi

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
(dipindahkeun ti Injeksi)
Luncat ka: pituduh, sungsi

Citak Injéksi (injection molding) nyaéta hiji cara anu dipaké pikeun nyieun barang kabutuhan, utamana tina bahan termoplastik anu bahanna dilééhkeun heula dina tabung (barrel) tuluy waé disuntikkeun maké tekenan anu kawilang kuat kana jeroun citakan (mold). Ku lantaran citakanna tiis, ieu plastik anu lééh tadi lalaunan ngabagel dina jeroeun citakan, tuluy citakana muka katémbong waé éta plastik anu geus teuas ngawujud sarua jeung citakana.

Injection molding bisa dilakukeun ku rupa-rupa bahan sanajan dina kaumumana maké bahan plastik ogé bisa ngagunakeun sababaraha bahan umpamana, logam, gelas, elastomer, permén jeung anu séjéna. [1][2]

Hiji mesin citakan Injeksi
Undakan proses injeksi
Mesin Cetak Injeksi

Sajarah[édit | édit sumber]

Ieu mesin injection molding pangheulana anu maténkeun téh urang Amerika dina taun 1872 dipaké ngolah celluloid. Saenggeusna ti éta dina taun 1920-an di Jerman mimiti dimekarkeun ieu mesin injection molding ngan dina mangsa ngagunakeun ieu mesin masih kénéh ngagunakeun kakuatan leungeun tuluy paragi ngahompét matrés/mold/citakan masihkeneh maké tulak. Taun 1930-an dina mangsa rupa-rupa resin jeung bahan plastik loba disadiakeun. Mesin injection molding ogé ngaronjat nggunakeun tanaga hidraulik. Dina mangsa harita mah mesin injeksi téh masih maké single stage plunger. Dina taun 1946 James Hendry nyieun mesin injection molding tipe single-stage. Ti mimiti taun 1950-an relay jeung timer mimiti dimangpaatkeun kana ieu mesin pikeun ngatur tanaga jeung waktu ngainjeksi.

Bagéan-bagéan mesin Injeksi[édit | édit sumber]

  1. Plat paragi ngadempet citakan (Clamping Unit)
  2. Tempat ngainjeksi/nyuntik (Injection Unit)
  3. Tempat ngatur screw (Screw Driver)

Tutumbu Kaluar[édit | édit sumber]

Dicutat Tina[édit | édit sumber]


Nulis.jpg