Termoplastik

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search

Termoplastik : (Yunani kuno: thermos = θερμός haneut, panas dan πλάσσειν plassein = wujud, bentuk), dipikawanoh ogé plastomers, (thermo-plastis) nyaéta sagala rupa plastik umpama dipanaskeun jadi lééh/leuleus jeung neuasan deui di mana di tiiskeun. Dingaranan termoplastik ogé lantaran dina mangsa ngolah ieu plastik saméméhna kudu dipanskeu heula supaya lééh. Plastik anu kieu ogé dina dina ilaharna bisa diolah deui/daur ulang. salila henteu ngalaman kapanasan anu luarbiasa/overhéating anu ngabalukarkeun dekomposisi termal tina éta bahan.[1][2]

Mesin Pikeun teroplastik[édit | édit sumber]

  1. Mesin Injeksi/Injection Moulding
  2. Mesin Tiup/Blow Molding
  3. Mesin Ekstrusi/Extrusion
  4. Mesin Sedot/Vacuum Forming and Thermoforming
  5. Mesin Rotomoulding
  6. Mesin Film Blown film

Termoplastik Plastik Ilahar dipaké[édit | édit sumber]

Dicutat Tina[édit | édit sumber]

Nulis.jpg
  1. http://www.lgschemistry.org.uk/PDF/Thermosoftening_and_thermosetting_plastics.pdf
  2. Baeurle SA, Hotta A, Gusev AA (2006). "On the glassy state of multiphase and pure polymer materials". Polymer 47: 6243–6253. doi:10.1016/j.polymer.2006.05.076.