Acrylonitrile butadiene styrene (ABS)

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Komponen bahan ABS

Akrilonitril-butadiena-stirena (ABS) nyaéta bahan Termoplastik anu diwangun tina graft/cangkokan kopolimér, maksudna molekul ieu diwangun tina ranté polibutadien anu kaluar tina bagéan tengah ranté tulang tonggong kopolimer stirena-akrilonitril (SAN) anu leuwih gedé pangaruhna di mana SAN anu henteu mibanda kantétan/(liontin) polibutadiena. Ieu dijieun ku jalan ngaleyurkeun polibutadiena dina ancuran akrilonitril jeung stirena monomer anu satérusna polimerisasi monomer jeung pangantétna (inisiator radikal bebas). ABS ogé bisa dilakukeun sajéroeun prosés émulsi, anu mana ancuran latéks disayagikeun pikeun polibutadiena di dieu stirena jeung akrilonitril dihijikeun terus dikopolimerkeun. Jumlah anu loyog tina unggal kopolimer, panjang ranté kantétan polimer, jeung undakan interlinking bisa disaluyukeun ngajadi pageuh, ieu anu mangrupa sarat anu dipaké nyieun produk. Dasarna tilu komponén ieu méré kasaimbangan sipat, butadiena-na nambahan kana kakuatan dampak sipat heuras anu hadé, acrylonitrile-na mibanda sipat tahan panas, jeung stiréna méré kakuatan kopolimér. ABS dianggap hasil pangropéa plastik anu alus (nyaéta, bisa dijadikeun pilihan keur gaganti logam di bagéan struktural). Bahan ieu ogé bisa dijieun maké mesin injéksi, mesin blow, atawa diékstrusi.

Kode Daurulang Bahan ABS

Kopolimer akrilonitril-butadiena-stirena (ABS) Loba dimangpaatkeun kana pakakas rumah tangga, Elektronik, kandaraan (interior). Dasarna kopolimer stirena-akrilonitril diropéa ku butadiene rubber, ABS ngahijikeun kakuatan polibutadien anu heuras jeung teuas poliakrilonitril ditambah polystyrene. ABS geus dipatenkeun dina taun 1948 diwanohkeun ka pasar internasional ku Borg-Warner Corporation dina taun 1954.[1]

Guruntulan bahan ABS
Kaulinan batu bata Lego tina bahan ABS

Sipat Pisik[2][édit | édit sumber]

Kakuatan meral ditarik( % ) 45
Koefisien gesekan 0,5
Traksi Modul( GPa ) 2,1-2,4
Kakuatan ditarik( MPa ) 41-45
Kakuatan rengat/beulah( J m-1 ) 200-400
Nyerep Cai dina 24 jam ( % ) 0.3-0.7
Kepadatan ( g cm-3 ) 1,05
Tahan tina Radiasi Ditarima
Ketahanan tina Ultra-violats Goreng

Pamangpatan[édit | édit sumber]

Plastik ABS ieu dimangpaatkeun dina loba widang utamana dina industri, tabel dihandap ngagambarkeun pamangpaatan umum bahan ABS:

Aplikasi/Pamangpaatan Bahan ABS dibagéan Konsumen:
Industri Aplikasi
Industri Plastik Filamen anu dipaké printer 3D, produksi pipa, Citakan injeksi Jeung Wadah Kosmetik.
Industri Hiburan jeung kaulinan Produksi kaulinan barudak lego, momobilan, kotak spiker, pamuter vidéo, Jeung sajabana.
Industri Elekronik jeung Teknologi Telepon, komputer, TV, kalkulator, Remot, Pakakas meuleum roti, Papan Ketik, Dispenser Jeung réa-réa deui
ndustri Kai Gagang Laci, lis/bar Sorolokan, panyarandéan korsi, Panyambung panel kai.
Komponen Otomotip Helm, Batok odo méter, sabagéan dasbor mobil, awak motor, jeung réa-réa deui.
Cutatan:[3][4][5][6][7]

Batasan Pikeun Pamaké[édit | édit sumber]

ABS téh stabil pikeun dekomposisi sajeroeun pamakéan jeung pangolahan polimer dina kaayaan normal dimana paparan karsinogen sahandapeun batas anu geus disaluyuan ditempat gawe. Tapi, dina panas suhu leuwih ti (400 °C) ABS bisa laleupasan deui komponenna: butadiene (karsinogenik bagi manusia), akrilonitril (mungkin karsinogenik bagi manusia), dan styrene.

Tutumbu Kaluar[édit | édit sumber]

Tempo Ogé[édit | édit sumber]

  1. Mesin Injeksi/Injection Moulding
  2. Mesin Tiup/Blow Molding
  3. Mesin Ekstrusi/Extrusion
  4. Mesin Forming jeung Thermoforming
  5. Mesin Rotomoulding
  6. Mesin Film/ Blown film


Nulis.jpg



Dicutat Tina[édit | édit sumber]

  1. Rujukan Sejen depinisi ABS
  2. Properties
  3. [1] Yamaha Corporation of America
  4. http://designinsite.dk/htmsider/k0001.htm Design inSite
  5. Safetarget Capacetes de segurança.
  6. Diário de Notícias Jogo de guerra utiliza réplicas de armas de elite.
  7. http://www.freepatentsonline.com/4374944.html