Thermoforming

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
(G.1) : Conto tina proses mesin themoforming
(G.2) Sawangan undakan produksi mesin Thermoforming

Thermoforming (dibaca: térmoforming) nyaéta cara nyieun hiji barang kabutuhan sapopoé(utamana tina plastik) ku jalan manaskeun heula lambaran plastik nepi ka leuleus, tuluy éta lambaran plastik téh didedetkeun maké citakan anu geus disadiakeun saméméhna (Tinggali G.1), saréngséna tiis kakara katempo barang hasil citakana (Tinggali G.2)[1][2] Ieu cara ngolah lambaran plastik ku jalan dicitak téh, Loba anu ngamangpaatkeun beubenangan produksina salian dipaké pikeun kabutuhan rumah tangga ogé biasana dimangpaatkeun bahan pamungkus ku pabrik anu ngolah kadaharan, ka ulinan/cocooan, industri kandaraan, jeung séjén-séjéna.[3]

Bahan dasar[édit | édit sumber]

Bahan anu ilahar dipaké dina ieu proses thermoforming mangrupa bahan termoplastik anu bisa leuleus lamun dipanaskeun tapi henteu ruksak lamun geus dijieun luyu jeung citakana. Sanajan henteu sakabéh bahan termoplastik téh thermoformable atawa bisa dijieun maké mesin thermoforming. Ieu bahan thermoplastikna téh amorf/teu ngawujud/ngageblég jiga karét atawa semi-kristalin jeung henteu tahan panas.

Polimér paling ilahar dipaké nyaéta[édit | édit sumber]

Thermoforming dijieun tina bahan plastik lambaran/semi-produk, biasana ieu hasil tina produksi extruded wujudna plastik lambaran.

Kaunggulan tina Prosés Lambaran plastik Thermoforming[édit | édit sumber]

  • Babari dijieun luyu kana paménta anu meulina
  • Bisa dijieun contona hela kalawan murah biayana
  • Bahan anu dipaké bisa optimal tangtuna ngaronjatkeun beubeunangan
  • Dina prakna/produksi leuwih gancang
  • Pakakas jeung modél citakan leuwih gampang tur loba rupana
  • katempona alus jeung pikaresepeun
  • Waragad citakan jeung pakakas leuwih murah
  • Teu perlu disemprot maké anti karahaan atawa ngarah hérang
  • Disadiakeun ogé plastik anu geus maké rupa-rupa kelir

Rupa-rupa citakan thermoforming[édit | édit sumber]

Dina thermoforming mimiti nyieun heula pola/rarancang citakan biasana ngagunakeun bahan tina kai. Salian timurah ogé di mana anu meuli hayang ngarobah modélna bisa gampang ngarobahna. nyieun ranrancang hiji ogé geus cukup pikeun nyieun sababaraha hiji conto barang, pola kai dipaké pikeun niténan barang conto umpamana ukuran kandel barang , ukuran jeung kagunaan umum. Lamun geus kapanggih ukuran anu loyog, ieu ukuran kai anu geus di saluyuan barangna/contona kadituna dipaké pola pikeun nyieun citakan anu leuwih kuat , bisa tina kramik, Almaniem jeung anu séjéna.

Citakan anu dijieun tina almaniem ancuran, citakan dijieun ku jalan ngucurkeun almaniem anu geus dipanaskeun kana citakan/dicor. biasana sajeroeun citakana geus dipolongan pikeun liang kaluar jeung asupna cai ieu mangpaatna pikeun ngontrol suhu citakan sangkan ulah panas teuing atawa tiis teuing, ku jalan ieu bisa ngaronjatkeun beubeunangan produksi bééh dituna tangtu ngaronjatkeun kauntungan usaha.

Mesin anu dipaké pikeun nyieun citakan tina aluminium bisa ogé tina bahan almaniem anu padet/golonongan satuluyna diolah makemesin CNC sababaraha di antarana geus ngamangpaatkeun program CAD. Ilaharna mesin aluminium anu maké gambar saméméhna hasilna ceples pisan dina ukuran jeung wujudna tangtu ieu mangrupa hiji ka onjoyan mesin ieu. tuluy bisa nyieun citakan anu sarua ceplés jeung anu tadi, salian ti waktu nyieu anu kawilang gancang ogé hiji program anu geus disaluyuan bisa dipaké deui nyieun dei sababaraha citakan luyu jeung kabutuhan anu hasilna ceplés/sarua jeung saméméhna.

Aya deui bahan citakan anu maké sistim citakan Komposit/sababaraha lapisan - tujuana taya lian pikeun nurunkeun waragad nyieun ieu citakan/molds tibatan almaniem anu dicicikeu/cor. Citakan/molds komposit ilaharna maké bahan résin. Sanajan Henteu awét jiga Kramik tapi balik deui kana kagunaan naha barang anu dijieun loba pisan atawa ngan sakali nyieun satuluyna henteu produksi deui atawa barang dijieun dina waktu lila/long run, tangtu aya sababaraha pilihan anu leuwih bisa nguntungkeun

Tempo Ogé[édit | édit sumber]

Tutumbu Kaluar[édit | édit sumber]

  1. http://dictionary.reference.com/browse/thermoform
  2. https://docs.google.com/document/d/1AWL_U1dQX6mXLGtqXvV2l3bulhe9rcxGtFfzW63HkXg/edit
  3. http://www.techniform-plastics.com/thermoforming.html
  4. http://www.pct.edu/pirc/docs/1374PIRCThermobookletWEB.pdf
  5. https://en.wikipedia.org/wiki/Thermoforming
  6. http://www.techniform-plastics.com/thermoforming.html Rupa-rupa thermo forming

Daptar Bacaan[édit | édit sumber]

Dicutat Tina[édit | édit sumber]

Nulis.jpg