Iwa Kusuma Sumantri

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Iwa Kusuma Sumantri
Pahlawan Nasional
Présidén Sukarno
Katerangan lian
Gumelar 31 Méi 1899
Ciamis, Jawa Kulon
Pupus Nopémber 27 1971
Kabangsaan Indonésia
Partéy pulitik Partéy Murba
Pameget/istri Anna Ivannova, Kuraesin Argawinata
Alma mater OSVIA, Universitas Leiden
Ageman Islam

Iwa Kusuma Sumantri, pahlawan nasional, mentri pertahanan dina éra presidén Sukarno.[1] Lahir di Ciamis, 31 Méi 1899. Satamatna ti OSVIA (opleiding School voor Indische Ambtenaren), diteruskeun ka Recht School (Sakola hukum) di Jakarta nepi ka tamat dina taun 1921.[1] Sataun sanggeus lulus, neuleuman deui élmu hukum di Universitas Léiden, Walanda.[1] Anjeunna nu ngagagas istilah "Proklamasi" pikeun ngaganti istilah "Maklumat" nu saméméhna dipaké ku Sukarno. [2] Alatan kungsi diajar di Moskow sarta ngadukung Tan Malaka tur meunangkeun garwa urang Rusia, Anna Ivanova, ngaran Iwa Kusuma Sumantri kawas ngahaja dipopohokeun dina mangsa Orde Baru. [2] Nalika ngajabat Mentri Pertahanan mangsa Présidén Sukarno, anjeunna boga pamadegan Komando Daérah Militér Jakarta Raya kudu jadi kesatuan nu mandiri, nu misah ti Jawa Kulon.

Saméméh tutup umur, Iwa Kusuma Sumantri kungsi nyekel kalungguhan jadi Anggota Déwan Pertimbangan Agung (DPA) jeung Réktor Universitas Padjadjaran.[2] Iwa Kusuma Sumantri kakara diangkat jadi pahlawan nasional dina taun 2002.[2]

Rujukan[édit | sunting sumber]

  1. a b c Soedarmanta, J.B. (2006). Jejak-jejak Pahlawan: Perekat Kesatuan Bangsa. Jakarta: Grasindo.
  2. a b c d Asvi Warman Adam (2009). Membongkar manipulasi sejarah: kontroversi pelaku dan peristiwa. Jakarta: Penerbit Kompas. Kaca 22.


Soekarno.jpg