Jake Gyllenhaal

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Jake Gyllenhaal
Jake Gyllenhaal in Hollywood California - June 2019
GumelarJacob Benjamin Gyllenhaal
19 Désémber 1980 (1980-12-19) (yuswa 38)
Los Angeles, Kalifornia, Amérika Sarikat
Alma materColumbia University
PagawéanAktor
Taun aktip1991–kiwari
SepuhStephen Gyllenhaal
Naomi Foner
KulawargiMaggie Gyllenhaal (adi)
Peter Sarsgaard (adi beuteung)

Jacob Benjamin Gyllenhaal leuwih dipikawanoh Jake Gyllenhaal (gumelar di Los Angeles, Kalifornia, Amérika Sarikat, 19 Désémber 1980; umur 38 taun) nyaéta saurang aktor asal Amérika Sarikat.[1] Jake téh putra ti pasangan Stephen Gyllenhaal jeung Naomi Foner.[1] Jake pernah ngajalin hubungan jeung Kristen Dunst dina taun 2002, tuluy pernah ogé jeung Reese Witherspoon dina taun 2007.[1] Jake mangrupa aktor anu meunangkeun nominasi Oscar pikeun kategori Best Supporting Actor liwat pilem Brokeback Mountain (2005).[2] Lian ti kitu, pernah ogé meunangkeun BAFTA Award, Screen Actors Guild, Screen Actors Guild, jeung sajabana.[1] Pilem pangkakoncarana nyaéta Donnie Darko (2001).[1]

Filmografi[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z aa ab "Profile Selebriti - Jake Gyllenhaal". Kapanlagi.com. Diakses tanggal 3/14/2016. 
  2. Schruers, Fred. ""Jake's progress"". The Guardian. Diakses tanggal 3/14/2016. 
Soekarno.jpg