Jalarang

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Jalarang
Ratufa bicolor2.jpg
Status konservasi
Klasifikasi ilmiah
Karajaan:
Filum:
Kelas:
Ordo:
Kulawarga:
Génus:
Spésiés:
R. bicolor
Ngaran binomial
Ratufa bicolor
(Sparrman, 1778)

Jalarang (Ratufa bicolor) nyaéta hiji spésiés rodénsia ti kulawarga Sciuridae (bajing) nu hirup di Bangladés, Butan, Kamboja, Cina, India, Indonésia, Laos, Malaysia, Myanmar, Népal, Muangtai, jeung Viétnam. Ieu bajing kaasup nu pangbadagna, hirup solitér dina tatangkalan jangkung/badag di leuweung primér. Bagian luhur awakna ditutup ku bulu hideung meles, sedengkeun bagian handapna krém atawa oranyeu.

Kadaharan jalarang mangrupa bungbuahan jeung sisikian, sarta kadang diselang ku serangga jeung endog manuk. Sayangna gedé buleud, dijieun tina dangdaunnan jeung régang.

Rujukan[édit | édit sumber]


Nulis.jpg