Jambu bool

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Jambu Bool
Klasifikasi ilmiah
Karajaan: Plantae
Divisi: Magnoliophyta
Kelas: Magnoliopsida
Order: Myrtales
Kulawarga: Myrtaceae
Génus: Syzygium
Spésiés: S. malaccense


Jambu Bool (Syzygium malacence atawa Eugenia malacensis) nyaéta salah sahiji tutuwuhan buah nu asup kana Suku Myrtaceae (suku jambu).[1] Tangkal buah ieu mangrupa tutuwuhan asli ti ti Malaysia jeung Indonesia.[2] Di dunya, tutuwuhan ieu miboga loba ngaran lokal, kawas Mount Apple, Malaysia Apple, 'Ohi'a Ai, Rose Apple, Melayu Apple, Pomerac, jeung Otaheite-Apple.[2] Sanajan buahna nyarupaan buah apel, Jambu bool lain bener-bener apel jeung teu boga patali kakulawargaan.[2]

Karakteristik[édit | édit sumber]

Tutuwuhan ieu miboga sifat umur perennial alias tutuwuhan umur panjang (taunan), jeung tumuwuh wangun tangkal.[2] Jangkungna bisa nepi ka 50 kaki (15 m).[2] Kembangna miboga warna beureum, beureum ngora jelas pikeun varietas cerise, jeung bodas (langka).[2] Usum kembang teu nangtu kembang-kembang ieu sok kalaluar bulan Januari sedengkeun buahna sok di ahir bulan Maret.[2]

Referensi[édit | édit sumber]

  1. (id)Plantamor (diakses 6 Maret 2016)
  2. a b c d e f g (en)Syzygium malaccense (diakses 6 Maret 2016)
Nulis.jpg