Syzygium

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Syzygium
Starr 070321-6132 Syzygium malaccense.jpg
Syzygium malaccense
Klasifikasi ilmiah e
Karajaan: Plantae
Klad: Angiospermae
Klad: Eudicotidae
Klad: Rosids
Ordo: Myrtales
Kulawarga: Myrtaceae
Subfamili: Myrtoideae
Tribus: Syzygieae
Génus: Syzygium
P. Browne ex Gaertn.[1]
Spésiés

1100-an; tempo Béréndélan spésiés Syzygium

Sinonim[2]
Syzygium paniculatum (magenta lilly pilly)
Syzygium samarangense, with a cross section of the fruit


Syzygium nyaéta hiji marga tutuwuhan kembangan ti suku Myrtaceae anu ngawengku 1200-an spésiés,[3][4][5] anu asalna ngampar ti Aprika jeung Madagaskar nepi ka Asia kidul jeung Pasipik.[6] Karageman panglobana aya di wewengkon antara Malaysia nepi ka kalér-wétan Australia, anu malah loba kénéh can kaidéntipikasi.

Taksonomi marga Syzygium nepi ka kiwari masih pabaliut jeung Eugenia (1000-an spésiés). Loba spésiés anu mimitina diasupkeun ka Eugenia kiwari di Syzygium, najan ngaranna kalan-kalan dipaké kénéh dina hortikultura.[7] The Syzygium Working Group, an international group of researchers, formed in April 2016 with the aim to produce a monograph of Syzygium.[5]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "Genus: Syzygium P. Browne ex Gaertn.". Germplasm Resources Information Network. United States Department of Agriculture. 2021-01-30. Diakses tanggal 2021-02-12. 
  2. "WCSP". World Checklist of Selected Plant Families. Diakses tanggal March 8, 2014. 
  3. "Syzygium Gaertn.". Plants of the World Online. Royal Botanic Gardens, Kew. Diakses tanggal 20 February 2021. 
  4. Jie Chen and Lyn A. Craven, "Syzygium P. Browne ex Gaertner, Fruct. Sem. Pl. 1: 166. 1788", Flora of China Online 13, diakses tanggal 3 May 2015 
  5. a b Ahmad, Berhaman; Baider, Cláudia; Bernardini, Benedetta; Biffin, Edward; Brambach, Fabian; Burslem, David; Byng, James W.; Christenhusz, Maarten J.M. et al. (2016). "Syzygium (Myrtaceae): Monographing a taxonomic giant via 22 coordinated regional revisions". PeerJ Preprints. doi:10.7287/peerj.preprints.1930v1. https://peerj.com/preprints/1930/?td=wk. Diakses pada 6 April 2016. 
  6. Tuiwawa, S.H.; Craven, L.A.; Sam, C.; Crisp, M.D. (23 August 2013). "The genus Syzygium (Myrtaceae) in Vanuatu". Blumea 58: 53–67. doi:10.3767/000651913x672271. http://www.repository.naturalis.nl/document/565101. 
  7. Salah ngutip: Tag <ref> tidak sah; tidak ditemukan teks untuk ref bernama W&F

Bacaan salajengna[édit | édit sumber]

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]