Jayanti

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Jayanti
Sesbania sesban Blanco2.405.jpg
Klasifikasi ilmiah
Karajaan:
(unranked):
(unranked):
(unranked):
Ordo:
Kulawarga:
Génus:
Spésiés:
S. sesban
Ngaran binomial
Sesbania sesban

Jayanti (Sesbania sesban) nyaéta hiji tangkal nu asalna tina kulawarga Papilionaceae.[1][2] Dina basa Jawa sok disebut giyanti, atawa kelor warna.[1][2] Di Indonesia, tangkal jayanti loba kapanggih hirup utamana di Pulo Jawa, dipelak dina galengansawah jeung sisi kebon.[2] Ampir kabéh bagéan tangkal jayanti bisa dimangpaatkeun kayaning: ubar, parab ingon-ingon, suluh, gemuk, Téh, jeung sajabana.[1][2][3]

Ciri mandiri[édit | édit sumber]

Tangkalna teu pati jangkung, kurang leuwih 2-6 méter.[1][2] Dauna kawas daun peuteuy daun majemuk sapasang-sapasang aya kana 7-25 pasang dina unggal cupatna.[1][2] Dauna laleutik, tungtungna lonyod sarta tungtung sisina lemes.[1][2] Kelir kembanna konéng ngarantuy bijil tina cupat.[1][2] Buahna wujud polong kawas buah turi pédah leuwih leutik (sagedé nyéré) buahna bijil dina sacupat aya kana 2-5 siki sakapeung leuwih.[1][2]

Dicutat tina[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f g h Redaksi AgroMedia . 2008 . Buku Pintar Tanaman Obat: 431 Jenis Tanaman Penggempur Aneka Penyakit . PT Agromedia Pustaka . ISBN 979-006-194-3
  2. a b c d e f g h i "Tanaman Obat Indonesia: Jayanti". IPTEKnet. Diakses tanggal 2014-05-20. 
  3. Sutanto, ranchman . 2002 . Penerapan Pertanian Organik . Penerbit Kanisius . ISBN 978-979-21-0186-7
Nulis.jpg