Joan Baez

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Joan Baez
Portrait of Joan Baez in 1961
Baez in 1961
Profil
NamiJoan Chandos Baez
Gumelar9 Januari 1941 (1941-01-09) (yuswa 81)
Staten Island, New York, U.S.
Aliran
Pacabakan
  • Singer
  • songwriter
  • musician
  • activist
Alat musik
  • Vocals
  • guitar
Taun aktip1958–present
Lébel
Maén di
Ramatlokawww.joanbaez.com Edit this at Wikidata

Joan Chandos Baez (/bz/;[1][2] gumelar 9 Januari 1941; umur 81 taun)[3] nyaéta saurang penyanyi, aktipis, jeung musisi asal Amerika Sarikat.[4] Musik rahayat kontemporer sering ngawengku lagu protés atanapi kaadilan sosial.[5] Baez parantos ngalaksanakeun masarakat kanggo langkung ti 60 taun, ngaluarkeun langkung ti 30 albeum. Bénténg dina basa Spanyol sareng Inggris, anjeunna ogé parantos ngarékam sahenteuna lagu genep sanés.

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Baez, Joan (2009), And A Voice to Sing With: A Memoir, New York City: Simon & Schuster, p. 61, I gave Time a long-winded explanation of the pronunciation of my name which came out wrong, was printed wrong in Time magazine, and has been pronounced wrong ever since. It's not "Buy-ezz"; it's more like "Bize," but never mind. 
  2. Wells, J. C. (2000). "Baez 'baɪez ; baɪ'ez —but the singer Joan Baez prefers baɪz".. Harlow, England: Pearson Education Ltd.. 
  3. "UPI Almanac for Thursday, Jan. 9, 2020". United Press International. Citakan:ISO date/en. Diarsipkan dari yang asli on Citakan:ISO date/en. https://archive.today/20200115192229/https://www.upi.com/Top_News/2020/01/09/UPI-Almanac-for-Thursday-Jan-9-2020/6871578415895/. Diakses pada January 16, 2020. "…singer Joan Baez in 1941 (age 79)" 
  4. Westmoreland-White, Michael L. (February 23, 2003). "Joan Baez: Nonviolence, Folk Music, and Spirituality". Every Church A Peace Church. Diarsipkan dari versi asli tanggal July 22, 2004. Diakses tanggal November 3, 2013. 
  5. Jackson, Ernie. "Folk Guitarists". Joelma The Everything Guitar Book Joelma. F+W Publications Inc., 2007. Print.

Tumbu luar[édit | édit sumber]

Oxygen480-apps-system-users.svg
Wikiquote logo
Wikicutatan mibanda cutatan-cutatan nu patali jeung artikel ieu dina kaca
[[:su:q:{{{1}}}|{{{1}}}]]