Joan Baez

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Joan Baez
Portrait of Joan Baez in 1961
Baez in 1961
Profil
NamiJoan Chandos Baez
Gumelar9 Januari 1941 (1941-01-09) (yuswa 79)
Staten Island, New York, U.S.
Aliran
Pacabakan
  • Singer
  • songwriter
  • musician
  • activist
Alat musik
  • Vocals
  • guitar
Taun aktip1958–present
Lébel
Maén di
Ramatlokawww.joanbaez.com Edit this at Wikidata

Joan Chandos Baez (/bz/;[1][2] gumelar 9 Januari 1941; umur 79 taun)[3] nyaeta saurang penyanyi, aktipis, jeung musisi asal Amerika Sarikat.[4] Musik rahayat kontemporer sering ngawengku lagu protés atanapi kaadilan sosial.[5] Baez parantos ngalaksanakeun masarakat kanggo langkung ti 60 taun, ngaluarkeun langkung ti 30 albeum. Bénténg dina basa Spanyol sareng Inggris, anjeunna ogé parantos ngarékam sahenteuna lagu genep sanés.

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Baez, Joan (2009), And A Voice to Sing With: A Memoir, New York City: Simon & Schuster, p. 61, I gave Time a long-winded explanation of the pronunciation of my name which came out wrong, was printed wrong in Time magazine, and has been pronounced wrong ever since. It's not "Buy-ezz"; it's more like "Bize," but never mind. 
  2. Wells, J. C. (2000). "Baez 'baɪez ; baɪ'ez —but the singer Joan Baez prefers baɪz".. Harlow, England: Pearson Education Ltd.. 
  3. "UPI Almanac for Thursday, Jan. 9, 2020". United Press International. Citakan:ISO date/en. Diarsipkan dari yang asli on Citakan:ISO date/en. https://archive.today/20200115192229/https://www.upi.com/Top_News/2020/01/09/UPI-Almanac-for-Thursday-Jan-9-2020/6871578415895/. Diakses pada January 16, 2020. "…singer Joan Baez in 1941 (age 79)" 
  4. Westmoreland-White, Michael L. (February 23, 2003). "Joan Baez: Nonviolence, Folk Music, and Spirituality". Every Church A Peace Church. Diarsipkan dari versi asli tanggal July 22, 2004. Diakses tanggal November 3, 2013. 
  5. Jackson, Ernie. "Folk Guitarists". Joelma The Everything Guitar Book Joelma. F+W Publications Inc., 2007. Print.

Tumbu luar[édit | édit sumber]

Soekarno.jpg
Wikiquote logo
Wikiquote mibanda cutatan-cutatan nu patali jeung artikel ieu dina kaca
[[:su:q:{{{1}}}|{{{1}}}]]