Jumadil Ula

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Kalénder Islam

  1. Muharram
  2. Safar
  3. Rabiul awal
  4. Rabiul ahir
  5. Jumadil awal
  6. Jumadil ahir
  7. Rajab
  8. Sya'ban
  9. Ramadhan
  10. Syawal
  11. Dzulkaidah
  12. Dzulhijjah

Jumadil Ula atawa Jumadal Ula atawa (جمادى الأولى, Jumadil Ula) nyaéta bulan kalima dina pananggalan hijriyah sabada bulan Silid Mulud saméméh Jumadil akhir.

Sasakala ieu bulan[édit | édit sumber]

Dingaran Bulan Jumadil Ula atawa Jumadil Awal sabab ieu bulan usum tiis dugi ka cai beku. [1]

Kajadian dina ieu bulan[édit | édit sumber]

  • Perang Dzatur-Riqo, dina taun ka-4 H.
  • Perang Muktah taun ka-8 H, perang munggaran antara kaum muslim jeung bangsa Romawi.

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. https://www.marefa.org/ diakses 31 Januari 2019


Nulis.jpg