Jumadil akhir

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Kalénder Islam

  1. Muharram
  2. Safar
  3. Rabiul awal
  4. Rabiul ahir
  5. Jumadil awal
  6. Jumadil ahir
  7. Rajab
  8. Sya'ban
  9. Ramadhan
  10. Syawal
  11. Dzulkaidah
  12. Dzulhijjah

Jumadil Akhirah atawa Jumadilakhir (Arab:جمادى الآخرة, Jumadil Akhirah) nyaéta bulan kagenep dina pananggalan hijriyah sabada bulan Jumadil Ula saméméh Bulan Rojab. Kabéh bulan dina kalénder Hijriah maké kecap keur sebutan lalaki (Basa Arab: مذكر, mudzakkar) anging bulan Jumadal Ula jeung Jumadal Akhiroh (Arab:جُمادَى الأولى وجمادى الآخرة) maké sebutan keur awéwé (Basa Arab: مؤنثتان, muannatsani) lantaran dina dua bulan ieu cai beku [1]

Landih lain[édit | édit sumber]

Kaum Tsamud, kaum 'Arab heubeul ngalandih ieu bulan, Haubar (Arab: هَوْبَر)

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. https://www.marefa.org/ diakses 12 Februari 2019


Nulis.jpg