Karéta api lokal Merak

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Lokal Merak
Informasi
Sistem Karéta api lokal
Kelas Ékonomi AC PSO
Status Beroperasi
Lokal Daop 1 Jakarta
Stasion terminus Stasion Rangkasbitung
Stasion Merak
Operasi
Dipiboga ku Kereta Api Indonesia
Operator Daérah Operasi I Jakarta
Karakter Lintas datar
Lokomotip CC201, CC203, CC206
Data téhnis
Lébar sepur 1.067 mm
Gancangna operasional 45-90 km/jam

Karéta api Lokal Merak atawa disingkatna Lokmer (Ngaran Saméméhna: Karéta api Banten Éksprés jeung karéta api Patas Merak) (Aksara Sunda Baku: ᮊᮛᮦᮒ ᮃᮕᮤ ᮜᮧᮊᮜ᮪ ᮙᮨᮛᮊ᮪) nyaéta karéta api kelas ékonomi anu ngalayanan rute Stasion Rangkasbitung - Stasion Merak.[1] Karéta ieu dioperasikeun ku Daérah Operasi I Jakarta.[1] KA ieu nyaéta pangganti Karéta api Merak Jaya anu kondisina geus teu layak beroperasi. Lalampahan Rangkas Bitung-Merak ditempuh waktu dua satengah jam. Tarifna nyaéta flat Rp3.000,00 per 1 April 2017.

Saméméhna aya 4 karéta di jalur ieu, nyaéta Patas Merak, Kalimaya, Langsam, jeung Rangkas Jaya sarta Karéta Api Jarak Jauh nyaéta Krakatau anu ngalayanan rute Merak-Blitar PP, tapi saprak Awal April 2017 sesuai Gapeka 2017, Patas Merak, Kalimaya, Langsam jeung Rangkas Jaya teu beroperasi deui dan di ganti Karéta api Lokal Merak jeung di pondokan rutena ti Merak nepi Rangkasbitung.

Ti April nepi Juli 2017, ngan 2 karéta api anu liwatan jalur ieu nyaéta Ka Lokal Merak dan Ka Krakatau. Dina tanggal 17 Juli 2017, Ka Krakatau teu beroperasi sabab okupansi anu sepi di Jalur Tanah abang-Merak disababkeun aya rute Rangkasbitung-Tanahabang ngalayanan KRL Commuter Line (Green Line) jeung Karéta api ini barobah jadi KA Singasari anu rutena di pondokan jadi Pasar Senén-Blitar PP.

Aya parobahan jadwal pikeun KA Lokal Merak sabab disesuaikeun Gapeka 2019 dimimiti ti tanggal 1 Desember 2019.

Spésifikasi karéta[édit | édit sumber]

Stasion nu dilayanan[édit | édit sumber]

Jadwal[édit | édit sumber]

Karéta api Lokal Merak dijalankeun 6 kali, boh ka Rangkasbitung boh ka Merak.[2] Jadwal anu leuwih lengkepna tingali di Wikipédia basa Indonésia

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d Informasi KA Banten Ekspres (id) diakses tanggal 4 Februari 2016
  2. Jadwal KA Banten Éksprés (id) diakses tanggal 4 Februari 2016

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs resmi PT Kereta Api Indonesia

KA Galunggung Nagreg.jpg