Kebab

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Kebab
Kuffa Kebab

Kebab nyaéta kadaharan anu dijieun ti daging sapi, digiling garihal saterusna dikokolakeun kalayan samara-samara husus.[1] Diprosés ngaliwatan tilu tahapan, nyaéta pencampuran samara, nyétak, sarta dipasak.[1] Samémeh didahar, daging Kabab anu kadelna kurang leuwih 1 cm dipotong manjang ukuran 3 x 17 cm, saterusna dibeuleum dina kawali anti leget.[1] Didaharna jeung Tortila, roti has Meksiko, dicampur sayuran sarta rupa-rupa saos pilihan, saterusna digulung sarta dibeuleum balik.[1]

Sajarah[édit | édit sumber]

Kadaharan has Wétan Tengah ieu nurutkeun sajarahna asalna ti Turki.[1] Tapi aya ogé anu ngomong ti Arab anu disebut Kabbeh.[1] Kadaharan has ieu mimitian ngalegaan sabot para padagang Turk ngayakeun kontak kalayan masarakat dayeuh Berlin, Jerman kira-kira abad 18.[1] Aslina daging kabab dibeuleum, tuluy ditambah roti pita, paprika, sarta saos.[1] Dina tumuwuhna ngalaman parobahan luyu jeung kabiasaan masarakat Jerman.[1] Di mana Kabab disajikeun ogé jeung rupa-rupa roti sarta salad.[1] Kiwari Kabab geus merambah sagala rupa belahan dunya, Éropa Kulon, Éropa Wétan, Amérika, Kanada, Australia, Jepang, Cina, Malaysia, Indonésia.[1]

Kebab Pangmahalna di Dunya[édit | édit sumber]

Saurang koki asal Inggris, Andy Bates, ngawanohkeun kabab pangmahalna di dunya.[2] Seporsi kabab ngaranna King of Kabab ieu dijual saharga £750 atawa leuwih Rp10 juta.[2] Keistimewaan kabab éta perenahna dina pilihan bahanana.[2] Manéhna milih daging domba pangalusna anu sawaktu hirupna meunang asupan kadaharan pangalusna dibandingkeun domba-domba séjén.[2] Manéhna ogé ngasupkeun daun mint anu geus dikeueum dina anggur minangka pelengkap.[2] Sajaba ti éta, manéhna ogé nambahan yoghurt, sapedes, bonténg ogé daun emas anu bisa didahar, tomat Coeur de Boeuf, sarta kéju feta anu umurna kolot.[2]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f g h i j k (id)Kebab (diaksés tanggal 1 Desember 2011)
  2. a b c d e f (id)Kota Itali Haramkan Kebab(Kebab termahal di dunia) (diaksés tanggal 1 Desember 2011)
Nulis.jpg