Kim So-hyun

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Kim So-hyun

Kim So-hyun (gumelar di Yongin, Propinsi Gyeonggi, Koréa Kidul, 4 Juni 1999; umur 20 taun) nyaéta saurang aktris asal Koréa Kidul.[1][2] So-hyun ngamimitian ti keur umur 7 taun.[rujukan?] Sanajan ngora kénéh, tapi bakat aktingna mah tas teu kudu diragukeun deui.[1] Mangrupa-rupa pilem sarta drama tipi anu loba dibéntanganna.[1] Lian ngabéntangan pilem sarta drama, So-hyun ogé sakapeung mah sok bijil di sawatara variety show.[1] Hasil tina gawé capéna di dunya akting geus teu diragukeun deui, loba pangahargaan anu pikareueuseun pernah dipaparinkeun ka So-hyun.[1] Sanajan So-hyun masih ngora sarta kudu sakola, éta lain mangrupa halangan pikeun So-hyun pikeun dina ngaronjatkeun karirna ti keur ngora kénéh.[1] So-hyun mimiti kasohor nalika minton di drama The Moon That Embraces The Sun.[1] Di drama éta So-hyun merankeun saurang putri anu jahat ka dulurna sorangan.[1] Tuluy dina drama kadua, Missing You, hiji drama anu nyaritakeun ngeunaan kahirupan anak anu keur leutikna miboga kahirupan pait.[1] Saméméh bijil di dua drama éta, Kim So-hyun geus bijil dina sawatara pilem di Koréa, So-hyun biasana mah sok jadi caméo.[1] Najan mimitina mah jadi saurang caméo, tapi justru éta anu ngajadikeun So-hyun mingkin kasohor nepi ka kiwari.[1] Lian ti kitu, pilem anu kasohor séjénna nyaéta Ma Boy, dina drama éta So-hyun peranna minangka tokoh utama anu mawakeun kisah budak sakola anu cicing di asrama sarta teu jarang keuna popoyok.[rujukan?] Kim ogé pernah ngabéntangan musik vidio ti boy band nyaéta Touch, Hi.ni jeung Boyfriend.[2] Dunya MC ogé pernah dilanglang, So-hyun pernah jadi MC dina acara musik di Koréa jeung Minho Shinee sarta Zico Block B.[2] Sanajan kawilang ngora, tapi akting jeung panghargaan anu geus diraihna jadi motivasi sarta teu ngajadikeun So-hyun ngeureunkeun karirna.[1]

Filmografi[édit | édit sumber]

Pilem[édit | édit sumber]

Drama[édit | édit sumber]

Variety Show[édit | édit sumber]

Teater Musikal[édit | édit sumber]

Panghargaan[édit | édit sumber]

  • "Best Child Actress" K-Drama Star Awards (Missing You, Ma Boy) (2012)[1]
  • "Best Child Actress" MBC Drama Awards (Moon Embracing The Sun, Missing You) (2012)[1]
  • "Best Female Newcomer In A Variety Show" MBC Entertainment Awards (Show! Music Core) (2013)[1]
  • "New Star Award" SBS Drama Awards (The Suspicious Housekeeper) (2013)[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z aa ab ac ad ae af ag ah ai aj ak al am an ao ap aq ar as at au av aw ax ay az Kapanlagi.com, Kim So Hyun Diaksés 30 Juli 2015
  2. a b c Nyunyu.com, Cantiknya Kim So Hyun Si Artis Cilik Yang Sudah Dewasa Diaksés 30 Juli 2015 .