L'Arc~en~Ciel

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
L'Arc~en~Ciel

L'Arc~en~Ciel anu biasa disebut Laruku nyaéta grup musik asal Jepang anu anggotana Hyde (vokal), Ken (gitar), Tetsu (bass), jeung Yukihiro (drum)[1]. Ieu grup musik dibentuk ku Tetsu, Fébruari 1991[1]. L'Arc~en~Ciel hartina katumbiri nu dicokot tina judul hiji pilem Perancis anu ditongton ku Tetsu[1]. Debutna dimulai taun 1991, Laruku suksés ngajual 28 juta kopi album jeung single[1]. Laruku asup kana daptar 100 artis pop Jepang Favorit urutan ka-58[1].

Personil[édit | édit sumber]

Saacan nu ayeuna, formasi Laruku nu baheula nyaéta Hyde, Tetsu, Hiro (gitar), jeung Pero (drum)[1]. Hiro jeung Pero kaluar sataun sanggeus Laruku dibentuk, terus posisi pero digantikeun ku Sakura, sedengkeun posisi Hiro digantikeun ku Ken[2]. Taun 1997, Sakura ditéwak ku pulisi sabab kanyahoan maké narkotika. Ieu hal ngabalukarkeun dibatalkeunana sakabéh tur jeung kaluarna single Laruku[2]. Diayakeunana konsér Reincarnation di Tokyo Dome, Laruku muncul deui kalayan personil resmi tilu urang, nyaéta Hyde, Tetsu jeung Ken ditambah hiji personil tambahan salaku drummer nyaéta Yukihiro anu resmi jadi personil Laruku tanggal 1 Januari 1998[1][2].

Diskografi[édit | édit sumber]

Album pertama L'Arc en Ciel dijudulan DUNE anu dirilis taun 1993, anu diteruskeun ku album TIERRA taun 1994[1][2]. Sataun sanggeus album kadua kaluar, giliran album HEAVENLY anu dirilis taun 1995[1][2]. Taun 1996, Laruku ngarilis album TRUE[1][2]. Nandakeun éksisténsina, Laruku ngarilis album HEART taun 1998[1][2]. Di Taun 1999, Laruku ngarilis dua album di antarana: ARK jeung RAY Taun 2000, Laruku ngarilis album REAL[1][2]. Kosong salila tilu taun, ahirna taun 2004 Laruku ngarilis album SMILE[1][2]. DIteruskeun ku album AWAKE taun 2005, jeung anu pamungkas nyaéta album KISS anu dirilis taun 2007[1].

Référénsi[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l m n Laruku-Kapanlagi.com (diaksés tanggal 1 Nopémber 2011)
  2. a b c d e f g h i (en)L'Arc`en`Ciel-Biography (diaksés tanggal 1 Nopémber 2011)


Nulis.jpg