Manuk haur

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Kucica kampung
Copsychus saularis -Malaysia-8-2c.jpg
Burung jantan di Malaysia
Status konservasi
Klasifikasi ilmiah
Karajaan:
Filum:
Kelas:
Ordo:
Kulawarga:
Génus:
Spésiés:
C. saularis
Ngaran binomial
Copsychus saularis
(Linnaeus, 1758)

Kucica kampung (Latin: Copsychus saularis) nyaéta leutik manuk chirping saméméhna diklasifikasikeun salaku anggota kulawarga Turdidae (magpie), tapi ayeuna dianggap anggota tina Muscicapidae. Manuk ieu hideung sareng bodas nganggo buntut panjang. Buntutna angkat angkat upami aya anu milari tuangeun dina bumi atanapi sakapeung bari kénging. Manuk ieu kapanggih dina seueur daérah Asia Kidul sareng Asia Tenggara. Di Indonesia, manuk ieu janten langka kusabab overfishing dijaga dijaga.

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. BirdLife International (2004). Copsychus saularis. 2006 IUCN Red List of Threatened Species. IUCN 2006. Dipulut ping 12 May 2006.

Tumbu luar[édit | édit sumber]

Wikimedia Commons logo
Wikimedia Commons mibanda média séjénna ngeunaan