Masjid Dian Al-Mahri

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Masjid Dian Al-Mahri, ogé katelah Masjid Kubah Emas [1] mangrupa masjid diwangun di sisi jalan Raya Meruyung, Limo, Dépok di Kacamatan Limo, Kota Dépok . masjid ieu salain mangrupa tempat ibadah salat keur umat Muslim sapopoé, kompléks masjid ieu ogé jadi wewengkon wisata kulawarga sarta narik perhatian loba jalma ku sabab kubah-kubah dijieunna tina emas . Sajaba ku sabab daerah nu geus bébas jeung diaksés ka umum, saingga tempat ieu mindeng jadi tujuan liburan kulawarga atawa ngan titik istirahat.

Sajarah[édit | édit sumber]

Masjid ieu diwangun ku Hj. Dian Djuriah Maimun Al Rasyid, nu pangusaha ti Banten , anu geus meuli ieu tanah saprak 1996 . masjid ieu diwangun saprak 2001 sarta réngsé sabudeureun tungtung 2006 . masjid dibuka pikeun umum dina tanggal 31 Désémber 2006 , bareng jeung Idul Adha nu kadua kalina taun éta. Kalawan hiji wewengkon 50 aréa héktar, masjid ngawengku wewengkon total 60 x 120 méter, atawa ngeunaan 8000 méter pasagi. Masjid bisa nampung ngeunaan kira 20.000 jamaah [2] . aréa masjid ieu mindeng disebut minangka wewengkon masjid megah di Asia Tenggara [3] .

Undagi[édit | édit sumber]

Masjid Dian Al-Mahri boga lima kubah. Salah sahiji kubah utama jeung opat kubah leutik. Narikna, sagala kubah dilapisi emas 2 nepi 3 milimeter jeung mozaik kristal. Bentuk kubah utama siga kubah Taj Mahal . kubah nu boga diaméter kirang ti 16 méter, diaméter ti puseur 20 méter, tur jangkung 25 méter. Bari 4 kubah leutik ngabogaan diameter kirang ti 6 méter, tengah tujuh méter, sarta jangkungna 8 méter. Ogé di masjid ieu aya lampu gantung diimpor langsung ti Itali nuberatna 8 ton [4] . Sajaba ti éta, hiasan relief dina luhureun éta tempat imam ogé dijieun tina 18 karat emas. Kitu ogé cekelanana tangga di lantai kadua teras ornate kaligrafi dina langit-langit masjid. Bari tugu makuta tina masjid nu jumlah ka 168 lembar bahan prado atanapi sesa emas. Sacara umum, arsitektur masjid nuturkeun typologi tina arsitektur masjid di Timur Tengah sareng ciri kubah, minaret (munara), Buruan dina (Plaza), sarta pamakéan jéntré atawa ornamén hiasan ku elemen géometris jeung obelisk , pikeun nguatkeun karakter Islam ti para arsitekturna. ciri sejen téh portal lawang jeung formulir géometris ornate na obelisk salaku ornamén . Buruan di ukur 45 x 57 méter sarta bisa nampung 8.000 jamaah. Genep munara (minaret) ngabentuk segi enam atawa héksagonal nu melambangkan rukun iman, ngajulang saluhur 40 méter. munara kagenep ieu jieun dina batu granit abu diimpor ti Italia ku ornemen ngabuleud. Di puncak na aya kubah anu dilapisan mozaik 24 karat emas. sedengkeun kubah nujul ka masjid-masjid anu dipaké di masjid kubah di Pérsia sarta India . Lima kubah melambangkan rukun Islam , anu sagemblengna mozaik dijieun dina 24-karat emas anu materialna tina bahan diimpor ti Italia. Dina interior nu, masjid ieu diwangun ku pilar pilar kokoh nu ngajulang jangkung guna nyiptakaeun skala ruhangan anu agung. Ruhangan masjid ieu didominasi warna monokrom jeung elemen utama warna krem , méré karakter rohangan anu tenang jeung haneut. bahan nu dijieunna tina marmer diimpor ti Turki sarta Italia. Di tengah rohangan, ngagantung lampu anu dijieunna tina emas kuningan anu beuratna 2,7 ton [5]

Rujukan[édit | édit sumber]

Tumbu luar[édit | édit sumber]