Merah Putih (film)

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Jang Sang Saka Merah Putih (bandéra Indonésia), tempo: Flag of Indonesia.
{{{name}}}
Gambar:Merah Putih 2009 Poster.jpg
Sutradara Yadi Sugandi
Produser Conor Allyn
Gary Hayes
Panulis Conor Allyn
Rob Allyn
Béntang Lukman Sardi
Donny Alamsyah
Darius Sinathrya
Zumi Zola
Teuku Rifnu Wikana
Rahayu Saraswati
Rudy Wowor
Astri Nurdin
Musik Thoersi Argeswara
Sinématografi Padri Nadeak
Éditor Sastha Sunu
Distributor Media Desa Indonesia
Margate House
Durasi 108 menit
Nagara Indonésia Indonesia
Anggaran Rp 60 Miliar (untuk trilogi film) [1]
Pilem sanggeusna Darah Garuda (2010)
[www.filmmerahputih.com Ramatloka]
Profil di IMDb

Merah Putih mangrupa film drama fiksi sajarah Indonesia dirilis dina 2009 , jeung nu mimiti bagian tina runtuyan film"Trilogi Merdéka" nu hiji trilogi tina film perjuangan di Indonesia. Film ieu diarahkeun ku Yadi Sugandi jeung dileupaskeun jeung slogan "Pikeun kamerdikaan maranéhanana ngahiji". Film anu dibéntangan, antara séjén, ku Lukman Sardi, Donny Alamsyah, Darius Sinathrya, Zumi Zola, Teuku Rifnu Wikana, Rahayu Saraswati, Rudy Wowor, jeung Astri Nurdin.

Merah Putih dileupaskeun di bioskop nasional dina tanggal 13 agustus 2009 dina jaringan Bioskop 21 jeung Blitzmegaplex.

Kasang tukang di film[édit | édit sumber]

Merah Putih mangrupa film dihasilkeun ku kolaborasi Media Désa Indonesia, kabogaan Hasyim Djojohadikusumo (pengusaha jeung adina calon wakil-présidén RI 2009 Prabowo Subianto) jeung imah nasional produksi film Margate House  kabogaan Rob Allyn jeung Jeremy Stewart. Kasang tukang carita film dicokot dumasar kana sajarah perjuangan pikeun kamerdikaan Indonésia dina taun 1947 nalika lumangsungna kajadian nu Agresi Militer walanda I jantung pamaréntah Republik Indonesia di Jawa Tengah.Maranéhanana saterusna perang salaku prajurit gerilya di padalaman jeung konflik alatan béda di sipat, status sosial, etnis, budaya, jeung agama.

Ringkesan[édit | édit sumber]

Ngabejaan ngeunaan perjuangan ngalawan walanda angkatan darat dina taun 1947. Amir (Lukman Sardi), Tomas (Donny Alamsyah), Dayan (Teuku Rifnu), Soerono (Zumi Zola), jeung Marius (Darius Sinathrya) nyaéta lima kadet anu nuturkeun latihan militer di Barak Bantir di Semarang, Jawa Tengah. Unggal ngabogaan kasang tukang, suku, jeung beda agama. Hiji basa, hiji   mana maranéhanana prakték diserang tentara Walanda. Sakabéh perjurit iwal Amir, Tomas, Dayan jeung Marius tiwas. Jalma anu junun kabur, gabung di pasukan gerilya di interior of Java. Aya,maranéhanana nempo hiji strategi eleh loba pasukan Walanda.[2]

Inohong jeung matak[édit | édit sumber]

  • Amir - Lukman Sardi
  • Marius - Darius Sinathrya
  • Tomas - Donny Alamsyah
  • Soerono - Zumi Zola
  • Dayan - Teuku Rifnu Wikana
  • Sore - Rahayu Saraswati
  • Malati - Astri Nurdin
  • Walikota Van Gaartner - Rudy Wowor
  • Sersan De Graffe - Joe Sims
  • Kaptén Schaeffer - John David Watton

Nyieun[édit | édit sumber]

Syuting film[édit | édit sumber]

Beureum jeung Bodas dinanémbak jeung film kaméra 35mm di tilu lokasi di Indonésia, nyaéta Jakarta, Semarang jeung Yogyakarta.

Lokal crews[édit | édit sumber]

Saméméh gush Beureum jeung Bodas, Yadi Sugandi nyaéta cinematographer jeung stylist fotografi pikeun film saperti Laskar Pelangi (2008), Handapeun Tangkal2015 Dintenna Pikeun Salawasna]] (2007), jeung Photograph (2007). Artistik susunan dipigawé ku Iri Supit kungsi gush artistik susunan film Ca-bau-kan (2001) jeung rupa-rupa film hit Indonesia. Lamun dileupaskeun film ieu dibéntangan loba popular béntang film Indonésia saperti Lukman Sardi, Donny Alamsyah, Darius Sinathrya, Zumi Zola, jeung Teuku Rifnu Wikana. Film ieu ogé dirojong ku Astri Nurdin jeung diwanohkeun aktris Rahayu Saraswati anu meunang atikan di lakonan dina London jeung Hollywood.

Awak internasional[édit | édit sumber]

Film ogé dirakit tim ahli tina pangaruh husus jeung ahli téhnis film jeung pangalaman di pembuatan film Hollywood saperti: koordinator pangaruh husus tina basa inggris Adam Howarth anu geus kalibet dina film Panas Wasta Ryan jeung Blackhawk Down; koordinator stunt koordinator Rocky McDonald (Misi: Mustahil II, Tenang American); nu makeup artis jeung artis éfék visual Ngarampog Trenton (The Dark Ksatria); Stylists perang armor John Bowring (Buaya Dundee II, Matrix, Nu Ipis Garis Beureum, Australia, X-Lalaki Asal: Wolverine); jeung Asisten diréktur kahiji Mark Satria (désémber Budak, Geulis). [3]

Biaya produksi[édit | édit sumber]

Beureum jeung Bodas kagolong kana film nu kacida mahal jeung meureun nu paling mahal dina sajarah Indonésia bioskop, tapi alatan hal ieu dirojong ku Hasyim Djojohadikusumo (pangusaha didaptarkeun salaku richest 10 di Indonésia vérsi kawentar majalah), film nu bisa dihasilkeun dina biaya of 6 juta dollar AS atawa sarua jeung Rp 60 miliar pikeun film katilu di trilogy, kitu ogé pikeun kagiatan promosi ka sababaraha nagara di mancanagara. [4]

Nu sekuel[édit | édit sumber]

Film kadua di Trilogy nu Sarta, nyaéta Bodas Beureum 2: Getih Garuda geus dirilis dina September 2010 jeung film katilu, the panghianatan, geus dileupaskeun dina 2011. Pamaén kawas Lukman Sardi, Darius Sinathrya jeung Rudy Wowor deui dina sekuel-sequel ieu.

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Merah Putih Film Perang Lokal Gaya Hollywood - Halaman pers situs resmi film Merah Putih, diakses 13 November 2009.
  2. Laman Merah Putih di Cineplex Film Merah Putih
  3. Halaman Pers Film Merah Putih - Situs Resmi Film Merah Putih, diakses 13 November 2009.
  4. "Merah Putih Bangkitkan Nasionalisme" - Beritajitu.com, diakses 13 November 2009