Molen cau

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Molen cau atawa cau molen nyaéta hiji caneut anu bahan dasarna tina cau anu dibuntel ku manglapis-lapis adonan tipung sarta tuluy digoréng. Ieu susuguh téh mangrupa varéasi tina cara ngolahkeun caneuteun cau lian ti goréng cau jeung salé. Ari bahanna biasana ngagunakeun tipung tarigu, uyah, gula, pangembang, endog hayam kokonéngna, margarin, cai és, minyak goréng jeung cau. Biasana molen cau mah sok disuguhkeun jeung goréngan séjénna kawas bala-bala, karokét, ciréng jeung sajabana. Ari jinis cau nu dijieunkeun jadi molen éta varéatif pisan, gumantung kana karesep séwang-séwangan. Ngan anu ilaharna mah nyaéta cau bangka jeung cau galék

Tempo ogé[édit | édit sumber]

Foodlogo2.svg