Moon Jae-in

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Moon Jae-in
문재인
Présidén Koréa Kidul ke-12
Incumbent
Awal jabatan
10 Mei 2017
Perdana Mentri Hwang Kyo-ahn
Yoo Il-ho (Pelaksana tugas)
Lee Nak-yeon
Saméméhna Hwang Kyo-ahn (Pelaksana tugas)
Kapala Partai Minjoo
Masa jabatan
9 Februari 2015 – 27 Januari 2016
Saméméhna Ahn Cheol-soo
Kim Han-gil
Sanggeusna Kim Chong-in
Anggota Majelis Nasional Korea Kidul
Sasang
Masa jabatan
30 Mei 2012 – 29 Mei 2016
Saméméhna Chang Je-won
Sanggeusna Chang Je-won
Kapala Sekretaris Presiden
Masa jabatan
12 Maret 2007 – 24 Februari 2008
Présidén Roh Moo-hyun
Saméméhna Lee Byung-wan
Sanggeusna Yu Woo-ik
Katerangan lian
Gumelar 24 Januari 1953 (1953-01-24) (yuswa 67)
Geoje, Gyeongsang Selatan, Bandéra Koréa Kidul Koréa Kidul
Partéy pulitik Partai Minjoo
Pameget/istri Kim Jeong-suk
Murangkalih 2
Alma mater Universitas Kyung Hee (LL.B.)
Ageman Katolik Roma
Tanda tangan
Ramatloka Official website
Pangabdian militér
Kasatiaan Bandéra Koréa Kidul South Korea
Layanan/cabang Citakan:Army
Lila ngabdi 1975–1977
Réngking ROK Army Byeongjang.png Sersan (Citakan:Lang-ko)
Nama Korea
Hangul문재인
Hanja
Alih Aksara anu DisampurnakeunMun Jae-in
McCune-ReischauerMun Chaein

Moon Jae-in (pronunsiasi basa Koréa: [mundʑɛin]; gumelar 24 Januari 1953; umur 67 taun) mangrupikeun politikus Koréa Kidul sareng pamimpin partai Aliansi Politik Anyar pikeun Démokrasi. Anjeunna asalna pangacara sareng tilas kapala staf pikeun Présidén Roh Moo-hyun. Dina 10 Mei 2017, anjeunna kapilih janten Présidén Koréa Kidul, ngagentos Park Geun-hye[1].[2][3][4][5][6][7]

Rujukan[édit | édit sumber]

Tumbu luar[édit | édit sumber]

Soekarno.jpg