Obrolan:Déwan Pangwakil Rahayat Républik Indonésia

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Sampurasun, kang Rahman!

Nandes kang artikelna! Mung abdi hoyong ngedalkeun saran pikeun papanjangan tina DPR téh kumaha mun jadina "Déwan Pangwakil Rahayat", jadina asa sunda pisan kitu tah. Punten saatosna. Cobi sawalakeun ka para kuncén kang ngeunaan saran ieu. Panuhun. --Uchup19 (sawala) 13 Nopémber 2014 09.55 (UTC)


Oh mangga atuh. Simkuring mah mung ngalihkeun ka kaca nu tos aya. Upami aya nu langkung nyunda, langsung wae atuh nya dialihkeun --Tedi (sawala) 14 Nopémber 2014 00.59 (UTC)
Panuhun kang tos nyamat kana saran ieu, hehe -- Uchup19 (sawala) 14 Nopémber 2014 14.32 (UTC)
Hapunten tina samudaya kalepatan boh tinulis boh basa anu dianggo. Nyurahan kana pangdeudeul ti kang Uchup19 ngeunaan digentosna judul, nilik kana ésénsi jeung makéna basa pikeun nyebut lembaga, naha kudu sagemblengna dialihbasakeun ka basa Sunda? sim kuring ngaraos teu sapagodos kana perkawis éta. Janten manawi ieu mah, wios wae judul téh Déwan Perwakilan Rakyat sabab aya patalina sareng ngaran lembaga resmi pamaréntahan jeung nyoko kana persepsi anu maca sangkan teu ambigu. Naha di dieu mah Déwan Pangwakil Rakyat tapi dina kelembagaan resmi teu aya sebutan éta. Sarta saupami émang kedah digentos, sim kuring ogé badé nambihan neda panggentoskeun ka admin, punten ka artikel dina tumbu Jurusan Pendidikan Bahasa Daérah langkung hadé digentos waé judulna janten "JURUSAN ATIKAN BASA DAÉRAH (SUNDA) UPI" sangkan nyunda. Hatur nuhun. Rakhmanhakim (sawala)
Ngeunaan ieu hal, panginten urang tiasa nujul kana istilah nu dianggo dina Wikipedia basa Inggris: People's Representative Council. Basa Inggris oge henteu ngangge Dewan Perwakilan Rakyat. Janten, numutkeun simkuring teu sawios-wios upami disundakeun, tapi kedah disebatkeun nami aslina. Contona: Dewan Pangwakil Rahayat (Basa Indonésia: Dewan Perwakilan Rakyat), nya éta ... jst. Kitu deui kangge istilah sanes sapertos Jawa Kulon (Jawa Barat), Jawa Wétan (Jawa Timur), jrrd. --Tedi (sawala) 27 Maret 2015 01.21 (UTC)
Janten kongkrit waé kang, artina sim kuring bisa ménta ngaran Jurusan Pendidikan Bahasa Daérah digentos judulna janten Jurusan Atikan Basa Daérah jeung dilebet artikelna disebutkeun (Basa Indonésia: Jurusan Pendidikan Bahasa Daérah). Hapunten sigana sim kuring anu bodo. Rakhmanhakim (sawala)
Hapunten kang Rakhmanhakim, pami abdi ngajengkeun perkawis perobihan nami ieu, upami nilik kana istilah Déwan Pengwakil Rahayat, saleresna mah lega panghartianna, jadi teu ngan saukur ngabahas DPR-RI wungkul, tapi ogé ngabahas sarupaning lembaga-lembaga Déwan Pengwakil Rahayat ti unggal nagara di sabudeureun dunya. Sangkan Déwan Pangwakil Rahayat jeung Déwan Perwakilan Rakyat Républik Indonésia téh dua artikel anu béda. Nuhun. Mugia katampi. --Yusup_Ramdani  28 Maret 2015 03.19 (UTC)
Abdi panuju sareng kang Uchup, margi istilahna tiasa dibéntenkeun sacara hiérarki: DPR --> DPR RI --> DPRD, éta mangrupi lembaga anu bénten pungsi sareng kalungguhanna. --ilhamkang (sawala) 28 Maret 2015 06.10 (UTC)
Muhun atuh akang-akang, upami kitu mah nyurahan kana makéna kecap DPR anu lega sim kuring nyuhunkeun bae digentos judulna nyoko kana lembaga DPR RI, sabab saéstuna sim kuring mah badé medar DPR RI lain DPR sacara harti lega. Mangga aos deui kana artikelna. Hapunten anu kasuhun. Nuhun. Rakhmanhakim (sawala)