Obrolan pamaké:Geologi Bumi

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Wilujeng sumping di Wikipédia, Geologi Bumi!


Sampurasun, simkuring baris nyamat anjeun minangka Wikipédiawan.

Wikipédia mangrupa énsiklopédi bébas anu digarap réréongan, terus-tumerus diwangun ku sadaya pamaké. Wikipèdia basa Sunda kiwari kakarék 59.731 artikel. Sakabéh artikel di Wikipédia basa Sunda ditulis tur dimumulé ku para rélawan siga anjeun. Mangga lakonan lèngkah munggaran anjeun ku sawatara pituduh anu aya di lebah katuhu, atawa nulis di kaca Sawala.

Wikipédia neueul kana sawatara prinsip dasar anu dipihormat ku sakumna:

  1. énsiklopedis tur anteb (ngandelkeun sumber anu sohéh)
  2. jihat sawangan nétral (teu ngandung unsur promosi)
  3. watekna nembrak sarta mihormat hak cipta (teu asal nyalin atawa plagiat)
  4. étika (lumuhung kana kasopanan tur konsénsus)
  5. bébas pikeun ngarobah (nyimpen sakabéh jujutan)

Hayu urang ngaronjatkeun Wikipédia basa Sunda sangkan leuwih hadé, kontribusi anjeun diantos pisan.

Mugia anjeun sugema boh macana boh nulisna di Wikipédia.

Wilujeng ngontribusi!

Pikeun nanda tangan obrolan, dina panungtung obrolan anjeun ketikeun ~~~~ (opat kali tanda gelombang/tilde).

A2613 (sawala) 9 Nopémber 2019 05.08 (UTC)

Basa Sunda nu dipaké di Wikipédia[édit sumber]

Wilujeng sumping baraya di Wikipédia Sunda! Sim kuring salaku pamaké di Wikipédia. Mugia anjeun tiasa teras ngontribusi di Wikipédia Sunda.

Anjeun kedah uninga yén basa Sunda nu dianggo kanggo artikel di Wikipédia nyaéta basa loma, sapertos "mangrupikeun" kedahna "mangrupa", "sareng" kedahna "jeung", "didamel" kedahna "dijieun", jeung sajabina. Ulah kakantun ogé curek "é" na. Sim kuring parantos ninggal di artikel Superbenua, teras parantos dilereskeun ogé. Kanggo lenhgkepna mangga tinggal di Wikipedia:Pituduh nulis artikel anu leuwih hadé.

Mangga bilih aya patarosan, kintunkeun wéh di obrolan pamaké sim kuring. Hatur nuhun! A2613 (sawala) 9 Nopémber 2019 06.41 (UTC)

Templat[édit sumber]

Sampurasun, anjeun kedah nambihan templat {{Reflist}} bagian referensi supados langkung rapih. Matur nuwun. -- Sonic Speedy (sawala) 10 Nopémber 2019 13.46 (UTC)

Kaca nu dijieun ku kuring[édit sumber]

Sampurasun, kang! Sim kuring ningal dina kaca pamaké anjeun yén anjeun nuliskeun daptar artikel anu dijieun ku anjeun. Padahal mah Wikipédia téh diwangun jeung dikokolakeun réréongan, artikel nu ku anjeun kungsi dijieun bisa waé dirobah eusina ku batur. Sagala rupa kontribusi anjeun di Wikipédia geus leupas tina hak cipta sarta miboga lisénsi Creative Commons Atribusi-Babagi Sarupa 3.0 (CC BY-SA 3.0). Jadi minangka na mah urang téh nulis di Wikipédia téh sukaréla tur ihlas, henteu kudu némbongkeun naon baé karya urang dina ieu wiki. Tuluy mun anjeun rék ningali kontribusi anjeun salila di Wikipédia, mangga tingal di 'Kontribusi kuring' dina katuhu luhur. Hatur nuhun! A2613 (sawala) 19 Nopémber 2019 13.51 (UTC)