Padi (grup musik)

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian


Logo Padi dina albeum self-titled

Padi nyaéta salah sahiji grup musik asal Surabaya, Indonesia.[1] Dibentuk tanggal 8 April 1997.[1] Anggotana nyaéta Fadly (Andi Fadly Arifuddin - vokalis), Ari (Ari Sosianto - gitaris), Yoyo (Surendro Prasetyo - drummer), Rindra (Rindra Risyanto Noor - basist) jeung Piyu (Satriyo Yudi Wahono - gitaris).[1]
Warna musikna dianggap anyar dina dunya musik pop rock Indonésia.[1] Padi mangrupa grup kréativitas seni mahasiswa Universitas Airlangga Surabaya nu mimitina mah ngaranna téh Soda, tuluy ganti jadi Padi.[1]
Debut album nu judulna Lain Dunia (1999) suksés di pasaran tepi nepi ka kajual 800 rébu kopi.[1] Tuluy nyusul albeum Sesuatu Yang Tertunda (2001) nu kajual nepi ka 1,6 juta kopi.[1] Albeum nu satuluyna nyaéta Save My Soul (2003), sarta nu pamungkas nyaéta Padi (2005).[1]
Salian ti opat albeum regular, Padi ogé ngarilis albeum kompilasi saperti Official Songs World Cup (lagu Work of Héaven, 2002), Album rohani Family Songs Hadad Alwi (Doaku, 2003), Tribute to Ian Antono (Saksi Gitar Tua, 2004), jeung album sosial pikeun korban Tsunami di Aceh Kita Untuk Mereka (lagu 26 Desember, 2005).[1] Ampir 2 taun Padi teu ngaluarkeun albeum.[1] Tanggal 16 Nopember 2007 Padi ngarilis albeum anyarna kalawan judul Tak Hanya Diam.[1]

Panglélér[édit | édit sumber]

Diskografi[édit | édit sumber]

Single[édit | édit sumber]

Album[édit | édit sumber]

Kompilasi[édit | édit sumber]

Penghargaan[édit | édit sumber]

Tahun Penghargaan Kategori
2000
Clear Top Ten Awards Fabulous Album pikeun album Lain Dunia
Clear Top Ten Awards The Coolest Duo / Group
Sony Music Indonesia Platinum Award (Lain Dunia), April 2000
AMI Sharp Awards Best Rock Duo / Group
Penghargaan MTV Indonesia Best Director (video klip "Begitu Indah")
2001
Clear Top Ten Awards Viewers Choice Favorite Artist
Clear Top Ten Awards Viewers Favorite Song ("Sesuatu Yang Indah")
AMI Awards Best Group Pop Progressive (Sesuatu Yang Tertunda)
AMI Award Best Album Pop Progressive (Sesuatu Yang Tertunda)
AMI Award Best Artist (Sesuatu Yang Tertunda)
AMI Award Best Cover Album (Sesuatu Yang Tertunda)
AMI Award Best Sound Engineer (Sesuatu Yang Tertunda)
AMI Award Best Producer Album (Sesuatu Yang Tertunda)
Sony Music Indonesia Quadruple Platinum (Lain Dunia)
Sony Music Indonesia Triple Platinum (Sesuatu Yang Tertunda)
2002
Anugerah Planet Muzik Kumpulan Terbaik (Best Group)
Clear Top10 Clear Top10 Coolest Band
MTV Asia Awards Best Favourite Group from Indonesia
SCTV Music Awards Group Band Paling Ngetop
Clear Top Ten Awards Coolest Duo or Group
Sony Music Indonesia 10x Platinum Padi (Sesuatu Yang Tertunda)
Video Musik Indonesia Video Klip Favourite Juli 2002 ("Bayangkanlah")
Video Musik Indonesia Video Klip Favourite Agustus 2002 ("Bayangkanlah")
Penghargaan MTV Indonesia Most Favourite Group/Band or Duo
2003
AMI Awards Best Music Video ("Hitam")
AMI Awards Best Song (Hitam)
AMI Awards Best Producer Album (Piyu/Jan Djuhana untuk Save My Soul)
AMI Awards Best Album (Save My Soul)
Penghargaan MTV Indonesia Favorite Band or Duo
Clear Top 10 Awards Viewer Choice Song
2004
Indonesia Best Brand Awards 2004 SWA Magazine Best Brand Group
Sony Music Indonesia 5 Platinum (Save My Soul)
Anugerah Planet Muzik Album Terbaik
Anugerah Planet Muzik Duo/Kumpulan Terbaik
Marketing Celebrity Image Award The Most Popular Band
2005
Penghargaan MTV Indonesia Most Favorite Group/Band or Duo
AMI Awards Best Music Director – Pop Alternative
AMI Awards Best Arranger – Pop Alternative
AMI Awards Best Sound Engineer

Referensi[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f g h i j k Padi (Diakses tanggal 3 Desember 2011) (id)
  2. a b c d e f g h i j k l m n o Profil Padi Band (Diakses tanggal 3 Desember 2011) (id)


Musical notes.svg