Pandémi koronavirus 2019 di Britania Raya

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Pandémi koronavirus 2019 di Britania Raya
COVID-19 outbreak UK case counts.svg
PanyakitCOVID-19
Galur VirusSARS-CoV-2
LokasiBritania Raya
Kasus munggaranYork, North Yorkshire
Tanggal mimiti aya31 Januari 2020
AsalWuhan, Hubei, Républik Rahayat Tiongkok
Kasus kakonfirmasi78,991[1]
Kasus pulih79[1]
Tilar dunya
9,875[2][1]
Situs web resmi
'Coronavirus (COVID-19): latest information and advice' at www.gov.uk[3]

Pandémi koronavirus 2019 di Britania Raya mimiti kapanggih di tanggal 31 Januari 2020 nalika warga nagara Républik Rahayat Tiongkok mondok di hiji hotél di York.[4]

Per tanggal 2 Méi 2020, kacatet geus aya 177.454 kasus positip, sarta 27.510 urang anu tilar dunya.[5][6][7] Hal éta anu nyababkeun Inggris jadi nagara kalawan kasus anu tilar dunya panglobana katilu sadunya,[8] sarta kadua sa-Éropa.[9]

Lobana kasus virus korona di Inggris ku sabab saeutikna alat tés sarta kakurangan alat pelindung diri (APD) pikeun tim médis.[10]

Mimiti[édit | édit sumber]

Pandemi sareng sadaya masalah kaséhatan di Wales diserahkeun ka Pamaréntah Welsh

Mimitina, dua urang warga nagara Tiongkok anu asalna ti Kota Wuhan, Propinsi Hubei kakonfirmasi positip beunang ieu virus nalika manéhanana ngarasa teu ngareunah awak pas di Kota York, di tanggal 29 Januari 2020.[4][11]

Tuluy di tanggal 6 Pébruari, hiji usahawan Inggris di Brighton didiagnosis beunang koronavirus saenggeus ti Singapura.[4] Di tanggal 5 Maret, hiji wanoja anu positip beunang koronavirus tilar dunya. Ieu mangrupa kasus tilar dunya munggaran di Britania Raya ku sabab virus korona.[12]

Sumebarna virus[édit | édit sumber]

Di tanggal 29 April 2020, kacatet geus aya 26.097 urang anu tilar dunya ku sabab ieu pandémi. Ieu virus geus sumebar di sakabéh région di Britania Raya.[13]

Wliayah anu panglobana beunang ieu virus nyaéta London, kalawan 24.090 kasus.[13]

Data jumlah kasus dumasar wewengkon per tanggal 29 April 2020[13]
Wewengkon Jumlah kasus Wewengkon Jumlah kasus
London 24.090 Inggris Wétan 10.035
Kalér-kulon 18.106 Yorkshire and the Humber 9.665
Kidul-wétan 16.559 Wales 9.629
Midlands Kulon 12.593 Kalér-wétan 7.224
Skotlandia 11.034 Midlands Wétan 6.530
Kidul-kulon 6.056 Irlandia Kalér 3.463

Dampak[édit | édit sumber]

Kawijakan lockdown[édit | édit sumber]

Di tanggal 23 Maret 2020, Pamaréntah Inggris ngalumakukeun kawijakan lockdown atawa karantina wewengkon salila tilu minggu. Tuluy di tanggal 16 April, pamaréntah ngumumkeun perpanjangan waktu lockdown salila tilu minggu deui ka hareup, ku sabab sumebarna virus korona anu gancang pisan di Inggris.[14][15][16]

Tapi. di tanggal 1 Méi 2020, Perdana Mentri Inggris Boris Johnson geus siap muka lockdown minggu hareup, sanajan angka anu tilar dunya ningkat. Manéhna ngaklaim yén puncak kasus virus korona di Inggris geus kaliwatan sarta kondisi nagara geus pulih.[17][18] Tuluy ti tanggal anu sarua, Inggris mimiti ngalogorkeun kawijakan lockdown-na.[19]

Ékonomi[édit | édit sumber]

Ku sabab ayana ieu sasalad, laju ékonomi Inggris nurun, malahan mah kaancam bakal résési.[20][10] Dikira-kira ékonomi Inggris bisa nurun nepi ka 30 persén ku lantaran virus korona.[21]

Pajabat anu positip[édit | édit sumber]

Pajabat anu beunang ieu sasalad sahenteuna aya tilu, nyaéta Putra Makuta Charles,[22] Perdana Mentri Boris Johnson, sarta Mentri Kaséhatan Nadine Dorries.[23][24]

Perdana Mentri Boris Johnson dinyatakeun positip di tangal 27 Maret 2020,[25] tuluy ngalakonan perawatan sarta pulih di tanggal 26 April.[26] Salila manéhna dirawat, tugasna salaku perdana mentri diwakilan ku Mentri Luar Nagri sakaligus Sékretaris Nagara Dominic Raab.[27]

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c "Total UK cases COVID-19 Cases Update". gisanddata.maps.arcgis.com. Public Health England. Diakses tanggal 2020-05-02. 
  2. Not included in this data is the death of one British citizen on board the Diamond Princess cruise ship on 28 February – see here for more information on this case. Also not included is the death of one British citizen in the British Overseas Territory of the Cayman Islandssee here for more information on this case.
  3. Daily updates occur around 2 pm.
  4. a b c "When was the first case of coronavirus in the UK?". Metro. Diakses tanggal 2020-05-02. 
  5. "United Kingdom Coronavirus: 177,454 Cases and 27,510 Deaths - Worldometer". www.worldometers.info. Diakses tanggal 2020-05-02. 
  6. "How many confirmed cases are there in your area?" (dalam bahasa en-GB). BBC News. 2020-05-01. https://www.bbc.com/news/uk-51768274. Diakses pada 2020-05-02 
  7. "Coronavirus (COVID-19) cases in the UK". coronavirus.data.gov.uk. Diakses tanggal 2020-05-03. 
  8. Christiastuti, Novi. "Kematian Corona di Inggris Tertinggi ke-3 Dunia, Kim Jong-Un Diduga Pelesiran". detiknews (dalam id-ID). Diakses tanggal 2020-05-02. 
  9. Saputra, Eka Yudha. "Kematian Virus Corona Inggris Tertinggi Kedua di Eropa". Tempo. Diakses tanggal 2020-05-02. 
  10. a b Sekarwati, Suci. "Ekonomi Inggris Terpukul karena Virus Corona". Tempo. Diakses tanggal 2020-05-03. 
  11. "Coronavirus cases in the UK 2020". Statista. Diakses tanggal 2020-05-02. 
  12. "What to Know About the U.K.'s Growing Coronavirus Outbreak". Time. Diakses tanggal 2020-05-02. 
  13. a b c "UK: coronavirus cases by region". Statista. Diakses tanggal 2020-05-02. 
  14. "Inggris Perpanjang Lockdown karena Covid-19 Selama 3 Minggu". internasional (dalam id-ID). Diakses tanggal 2020-05-02. 
  15. Liputan6.com. "Lockdown Akibat Corona COVID-19 Inggris Bakal Diperpanjang Hingga Tiga Minggu". liputan6.com (dalam Indonesian). Diakses tanggal 2020-05-03. 
  16. Media, Kompas Cyber. "Kasus Covid-19 Belum Melambat, Inggris Perpanjang Lockdown 3 Minggu Halaman all". KOMPAS.com (dalam Indonesian). Diakses tanggal 2020-05-03. 
  17. News, Tagar. "Klaim Sudah Pulih, PM Inggris Akan Buka Lockdown". TAGAR (dalam Indonesian). Diakses tanggal 2020-05-02. 
  18. "Boris Johnson Nyatakan Siap Buka Lockdown, Warga Inggris Malah Ketakutan Keluar Rumah". Warta Ekonomi (dalam Indonesian). Diakses tanggal 2020-05-03. 
  19. "Daftar Negara yang Longgarkan Lockdown". kumparan (dalam id-ID). Diakses tanggal 2020-05-03. 
  20. Sekarwati, Suci. "Virus Corona di Inggris Memburuk Ekonomi Jadi Terpuruk". Tempo. Diakses tanggal 2020-05-03. 
  21. Okezone. "Ekonomi Inggris Bisa Merosot 30% akibat Covid-19 : Okezone Economy". https://economy.okezone.com/ (dalam id-ID). Diakses tanggal 2020-05-03. 
  22. Media, Kompas Cyber. "Pangeran Charles Positif Covid-19, Alami Gejala Ringan, dan Isolasi Diri di Skotlandia". KOMPAS.com (dalam Indonesian). Diakses tanggal 2020-05-03. 
  23. Media, Kompas Cyber. "Virus Corona: Menkes Inggris Nadine Dorries Sempat Bertemu Perdana Menteri". KOMPAS.com (dalam Indonesian). Diakses tanggal 2020-05-03. 
  24. Media, Kompas Cyber. "Selain PM Inggris Boris Johnson, Berikut Daftar Pejabat Negara di Dunia yang Positif Covid-19 Halaman all". KOMPAS.com (dalam Indonesian). Diakses tanggal 2020-05-03. 
  25. Media, Kompas Cyber. "Perdana Menteri Inggris Boris Johnson Positif Terjangkit Virus Corona". KOMPAS.com (dalam Indonesian). Diakses tanggal 2020-05-03. 
  26. Arbar, Thea Fathanah. "Boris Johnson Sembuh dari Corona, Inggris Longgarkan Lockdown". news (dalam id-ID). Diakses tanggal 2020-05-03. 
  27. saleh, tahir. "Pulih dari Corona, PM Boris Johnson Siap Kerja Senin Besok". news (dalam id-ID). Diakses tanggal 2020-05-03.