Pandémi koronavirus 2019 di Prancis

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Pandémi koronavirus 2019 di Prancis
COVID-19 outbreak France per capita cases map.svg
Wilayah Departemén di Prancis kalawan kasus kakonfirmasi per 12 Maret 2020
COVID-19 Outbreak Hospitalized in France 13 Regions & DomTom.svg
Wilayah Region Prancis kalawan kasus kakonfirmasi per 12 Maret 2020

██ Kakonfirmasi 1~9 ██ Kakonfirmasi 10~99 ██ Kakonfirmasi 100~499 ██ Kakonfirmasi 500~999

██ Kakonfirmasi 1000~9999
PanyakitCOVID-19
Galur VirusSARS-CoV-2
LokasiPrancis
Kasus munggaranBordeaux
Tanggal mimiti aya24 Januari 2020
AsalWuhan, Hubei, Tiongkok
Kasus kakonfirmasi40,175
Kasus pulih5,700
Tilar dunya
2610

Pandémi koronavirus 2019 di Prancis mimiti kapanggih di tanggal 24 Januari 2020. Ieu mangrupa kasus virus korona anu munggaran di buana Éropa.[1][2] Unggal poéna, kasus anu tiwas di Prancis nambahanna kacida lobana, nepi ka mangratus-ratus unggal poéna.[3] Contona baé per 2 April 2020 jam 07.00 waktu satempat, geus aya 4.032 urang anu tiwas,[4] sedengkeun jam 23.21 di tanggal nu sarua, kacatet geus aya 5.387.[5]

Kacatet per tanggal 3 April 2020, geus aya 64.338 kasus positip virus korona, 6.507 urang anu tiwas, sarta 14.008 urang anu cageur.[6]

Kiwari, Prancis jadi nagara katilu panglobana pikeun kasus tiwas ku sabab virus korona di dunya, saenggeus Italia jeung Spanyol.[7]

Mimiti[édit | édit sumber]

Mimitina, aya warga Prancis 48 taun anu geus indit-inditan ti Wuhan, Tiongkok, tuluy ngarasa panas jeung batuk, persis saperti gejala virus korona di Wuhan, dibawa ka rumah sakit di Bordeaux pikeun dirawat. Kasus anu kadua kajadian di Paris, nyaéta warga anu geus balik ti Wuhan, tuluy langsung dirawat.[1][2][8]

Sumebarna virus[édit | édit sumber]

Kasus positip virus korona di Prancis geus sumebar di sakabéh région sarta wewengkon peuntas laut, saperti Guiana Prancis, Martinik, Mayotte, jeung Réunion. Per tanggal 25 Maret 2020, geus aya 25.233 kasus.[9]

Data jumlah kasus positip COVID-19 di région Prancis per tanggal 25 Maret 2020[9]
Wewengkon Métropolitan Prancis Wewengkon Peuntas Laut
Région Kasus Wewengkon Kasus
Auvergne-Rhône-Alpes 2.093 Guadeloupe 76
Bourgogne-Franche-Comté 1.569 Saint Barthelemy 3
Bretagne 603 Saint Martin 11
Centre-Val-de-Loire 561 Guiana Prancis 28
Corsica 225 Martinik 66
Grand-Est 5.479 Mayotte 35
Hauts-de-France 1.753 Réunion 94
Île-de-France 7.660
Normandia 688
Nouvelle-Aquitaine 912
Ositania 1.082
Pays de la Loire 368
Provence-Alpes-Côte

d'Azur (PACA)

1.927

Dampak[édit | édit sumber]

Kawijakan lockdown[édit | édit sumber]

Per tanggal 17 Maret 2020, Présidén Prancis Émmanuél Macron ngalumakukeun kawijakan lockdown atawa karantina wewengkon pikeun sakabéh région di Prancis salila 15 poé. Ku kituna, sakabéh sakola, kantor, jeung toko-toko kudu tarutup kajaba ti toko-toko kadaharan poko.[10][11][12][13][14][15]

Tuluy, warga teu meunang indit-inditan atawa kaluar imah kajaba ti hal anu penting sarta anu sipatna darurat. Tuluy, saupama aya warga anu rék kaluar imah, kudu mawa formulir surat ijin anu geus disatujuan ku pamaréntah satempat, salian ngeusian data pribadi, kudu ogé ngeusian alesan naha bet kudu kaluar imah. Saupama ieu aturan dilanggar, warga bakal didenda 2,2 juta rupiah.[12][13][16]

Saenggeus ngalumakukeun kawijakan lockdown salila 15 poé, Prancis merpanjang éta kawijakan nepi ka tanggal 15 April ku sabab kasus virus korona anu beuki parah ku sabab lba aturan anu dilanggar ku wargana salila lockdown 15 poé panungtung.[17][18][19]

Pariwisata[édit | édit sumber]

Pamaréntah Prancis nutup babaraha tempat wisata, di antarana nyaéta Munara Eiffel, Kabaret Moulin Rouge, jeung Musieum Louvre pikeun nyegah sumebarna virus korona anu leuwih parah deui.[20][21]

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b "France confirms three cases of deadly coronavirus". The Independent. Diakses tanggal 2020-04-03. 
  2. a b Messer, Olivia. "Two Coronavirus Cases Confirmed in France, First in Europe". The Daily Beast. Diakses tanggal 2020-04-03. 
  3. Christiastuti, Novi. "Sehari 418 Orang Meninggal Akibat Virus Corona di Prancis". detiknews (dalam id-ID). Diakses tanggal 2020-04-03. 
  4. Saputra, Eka Yudha. "Kematian Virus Corona di Prancis Tembus 4.000". Tempo. Diakses tanggal 2020-04-03. 
  5. Astuti, Nur Azizah Rizki. "Angka Kematian Akibat Corona di Prancis Capai 5.387, Termasuk dari Panti Jompo". detiknews (dalam id-ID). Diakses tanggal 2020-04-03. 
  6. "France Coronavirus: 64,338 Cases and 6,507 Deaths - Worldometer". www.worldometers.info. Diakses tanggal 2020-04-03. 
  7. "Corona Hancur Leburkan Prancis, Jumlah Kematian COVID-19 Meledak Kalahkan China". Warta Ekonomi. Diakses tanggal 4 April 2020. 
  8. "First coronavirus death confirmed in Europe" (dalam bahasa en-GB). BBC News. 2020-02-15. https://www.bbc.com/news/world-europe-51514837. Diakses pada 2020-04-04 
  9. a b "Coronavirus (COVID-19) case numbers France 2020". Statista. Diakses tanggal 2020-04-04. 
  10. Suhendra, Zulfi. "Prancis Lockdown 15 Hari!". detiknews (dalam id-ID). Diakses tanggal 2020-04-04. 
  11. "Lockdown Corona Prancis Dimulai, Penggunaan Masker Dibatasi". internasional (dalam id-ID). Diakses tanggal 2020-04-04. 
  12. a b Liputan6.com. "Prancis Terapkan Lockdown, Apa Saja yang Boleh dan Dilarang Dilakukan?". liputan6.com (dalam Indonesian). Diakses tanggal 2020-04-04. 
  13. a b "Presiden Prancis Berlakukan Lockdown untuk Tekan Penyebaran Corona - Katadata.co.id". katadata.co.id (dalam Indonesian). Diakses tanggal 2020-04-04. 
  14. Liputan6.com. "Prancis Lockdown Pandemi Virus Corona Covid-19, Neymar Kabur ke Brasil". liputan6.com (dalam Indonesian). Diakses tanggal 2020-04-04. 
  15. DDTCNews. "Prancis dan Jerman Tetapkan Lockdown dalam Penanganan Corona". Prancis dan Jerman Tetapkan Lockdown dalam Penanganan Corona (dalam id-ID). Diakses tanggal 2020-04-04. 
  16. "Hari Pertama Lockdown di Prancis, Polisi Denda 4.000 Orang yang Tak Tinggal di Rumah". iNews.ID (dalam Indonesian). Diakses tanggal 2020-04-04. 
  17. developer, mediaindonesia com. "Prancis Perpanjang Lockdown Sampai 15 April". mediaindonesia.com (dalam Indonesian). Diakses tanggal 2020-04-04. 
  18. "Banyak Pelanggaran, Prancis Berencana Perpanjang Lockdown Virus Corona". Kompas.com. Diakses tanggal 4 April 2020. 
  19. Liputan6.com. "Warga Prancis Tak Diam di Rumah, Pemerintah Kewalahan Lawan Virus Corona". liputan6.com (dalam Indonesian). Diakses tanggal 2020-04-04. 
  20. "Cegah Virus Corona, Pemerintah Prancis Tutup Destinasi Wisata, Mana Saja?". Tribun Manado (dalam id-ID). Diakses tanggal 2020-04-04. 
  21. "Yang Perlu Diketahui Turis Soal Virus Corona di Prancis". gaya hidup (dalam id-ID). Diakses tanggal 2020-04-04.