Pandémi koronavirus 2019 di Singapura

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Pandémi koronavirus 2019 di Singapura
COVID-19 Cases in Singapore by Planning Areas.svg
Kawasan Perencanaan Singapura kalawan kasus Covid-19 per 16 April 2020:
██ Kakonfirmasi
PanyakitCOVID-19
Galur VirusSARS-CoV-2
LokasiSingapura
Kasus munggaranSingapura
Tanggal mimiti aya23 Januari 2020
AsalWuhan, Hubei, Tiongkok
Kasus kakonfirmasi9.125
Kasus pulih839
Tilar dunya
11
Situs web resmi
www.moh.gov.sg/covid-19

Pandémi koronvirus 2019 di Singapura mimiti kapanggih di tanggal 23 Januari 2020 nalika hiji lalaki 66 taun anu asalna ti Wuhan, Tiongkok dipastikeun positip beunang virus korona pas datang ka Singapura jueng salapan urang lianna.[1]

Per tanggal 2 Juni 2020, kacatet geus aya 35.836 kasus positip, 23.175 urang anu geus cageur,[2] sarta 24 urang anu tilar dunya.[3][4][5] Kasus anu tiwas di Singapura kawilang saeutik ti batan nagara séjén, kalawan rasiona 0,066 persén.[6]

Mimiti[édit | édit sumber]

Di tanggal 23 Januari 2020, pamaréntah Singapura ngumumkeun yén virus korona geus asup ka nagarana, ieu kabuktian ku ayana kasus positip munggaran nyaéta hiji lalaki 66 taun anu asalna ti Kota Wuhan. Manéhna datang ka Singapura jueng salapan urang lianna di tanggal 20 Januari. Manéhna geus ngeluh nyeri tikoro pas ti pasawat kénéh, tuluy isukanana rarieut. Dua poé saenggeusna manéhna ka rumah sakit sarta dinyatakeun postip. Salapan urang lianna anu milu jueng manéhna milu diisolasi.[7][8][9][10][11]

Ngaronjatna kasus[édit | édit sumber]

Di tanggal 17 Maret, kasus di Singapura nambahanna pohara lobana tinu asalna 266 pasén jadi 5.992 kasus, lolobana kasus ti pagawé migran.[12][13][14][15] Hal ieu anu nyababkeun Singapura dianggap kabobolan dina nanganan virus korona. Pagawé migran di Sibgapura biasana nyicingan di asrama anu sakamarna bisa dieusian ku 6 nepi ka 12 urang, anu matak hésé narepkeun kawijakan pangwatesan sosial atawa social distancing.[16] Nepi ka tanggal 1 Juni, Singapura boga 35.292 kasus, anu mangrupa kasus panglobana sa-ASEAN.[17]

Dampak[édit | édit sumber]

Ékonomi[édit | édit sumber]

Ku sabab dampak ayana ieu sasalad, nagara Singapura kaancam résési.[18] Produk Doméstik Bruto (PDB) Singapura kira-kira bakal kontraksi -1 nepi ka -4 persén. Ieu diperparah ku turunna harga minyak dunya. Lantaran 4 persén PDB nyaéta tina industri minyak saperti industri kalautan sarta panyulingan minyak.[19] Ieu ku sabab angka ékspor nurun lantaran nagara séjén ogé beunang dampak pandémi sarta ékonomina nurun.[20] angka tumuwuhna ékonomi Singapura diproyéksiikeun bakal kontraksi jadi -5,7 persén, malahan bisa jadi -7,8 persén.[21] Salian ti éta, bakal loba industri anu punah ku sabab ieu pandémi.[22]

Pariwisata[édit | édit sumber]

Salian ti éta, ku sabab ayana ieu sasalad, jumlah jelema anu wisata di Singapura nurun 85 persén. Ieu anu pangparahna saenggeus sasalad SARS di taun 2003.[23][24] Tempat wisata ogé sarepi.[25][26] Pamaréntah Singapura ngira-ngira yén waktu anu dibutuhkeun pikeun pulihna widang pariwisata nyaéta 5 atawa 6 bulan.[27]

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Media, Kompas Cyber. "Singapura Umumkan Kasus Pertama Virus Corona". KOMPAS.com (dalam Indonesian). Diakses tanggal 2020-06-03. 
  2. "COVID-19: Cases in Singapore". www.gov.sg. Diakses tanggal 2020-06-03. 
  3. "Update Corona Asia Tenggara 2 Juni 2020: Kasus Covid-19 di Singapura Capai 35 Ribu, Laos 19 Orang". Tribun Palu (dalam id-ID). Diakses tanggal 2020-06-03. 
  4. "COVID-19 (Coronavirus Disease 2019)". www.gov.sg. Diakses tanggal 2020-06-03. 
  5. Network, Ayo Media. "Update Corona Indonesia dan Dunia Hari Ini Selasa 2 Juni 2020". AyoBandung.com (dalam Indonesian). Diakses tanggal 2020-06-03. 
  6. "Kunci Sukses Singapura dan Qatar Jaga Tingkat Kematian Covid-19 di bawah 0,1 Persen | Lifestyle". Bisnis.com. Diakses tanggal 2020-06-03. 
  7. Media, Kompas Cyber. "Singapura Umumkan Kasus Pertama Virus Corona Halaman all". KOMPAS.com (dalam Indonesian). Diakses tanggal 2020-06-03. 
  8. "Singapura Umumkan Kasus Pertama Virus Corona, Pemerintah Minta Warga Jangan Panik". Serambi Indonesia (dalam id-ID). Diakses tanggal 2020-06-03. 
  9. Mediatama, Grahanusa. "Waspada, virus corona sudah menjangkiti Singapura". kontan.co.id (dalam Indonesian). Diakses tanggal 2020-06-03. 
  10. "Singapura Umumkan Kasus Virus Corona Pertama di Negaranya". suara.com (dalam Indonesian). Diakses tanggal 2020-06-03. 
  11. Damarjati, Danu. "Singapura Nyatakan Terima Kasus Pertama Virus Corona". detiknews (dalam id-ID). Diakses tanggal 2020-06-03. 
  12. Mediatama, Grahanusa. "Kasus corona melonjak di Singapura, Temasek bagikan hand sanitiser gratis". kontan.co.id (dalam Indonesian). Diakses tanggal 2020-06-03. 
  13. Mediatama, Grahanusa. "Kasus corona melonjak di Singapura, Temasek bagikan hand sanitiser gratis". kontan.co.id (dalam Indonesian). Diakses tanggal 2020-06-03. 
  14. "Rupanya Lonjakan Kasus Baru di Singapura Ada Kaitannya Pekerja Migran dari...". Warta Ekonomi (dalam Indonesian). Diakses tanggal 2020-06-03. 
  15. putra. "Singapura Dianggap Kebobolan Kasus Covid-19 dari Pekerja Migran". Surya Kepri (dalam en-US). Diakses tanggal 2020-06-03. 
  16. Putri, Nidya. "Pekerja Imigran Diduga Sebagai Penyebab Kasus Corona di Singapura Meningkat, Ini Penjelasannya". WowKeren.com. Diakses tanggal 2020-06-03. 
  17. Media, Kompas Cyber. "Kabar Baik Virus Corona di Asia Tenggara: 4 Negara Laporkan 0 Kematian Halaman 3". KOMPAS.com (dalam Indonesian). Diakses tanggal 2020-06-03. 
  18. Citradi, Tirta. "Singapura & Malaysia Terancam Resesi, Ini Dampaknya ke RI". news (dalam id-ID). Diakses tanggal 2020-06-03. 
  19. Media, Kompas Cyber. "Resesi Singapura Bisa Lebih Dalam dari Perkiraan". KOMPAS.com (dalam Indonesian). Diakses tanggal 2020-06-03. 
  20. "Ekonomi Singapura Terpukul, Bisa ke Titik Nadir Sejak Merdeka". ekonomi (dalam id-ID). Diakses tanggal 2020-06-03. 
  21. saleh, tahir. "DBS: Ekonomi Singapura Bisa Minus 7,8%, Resesi di Depan Mata". market (dalam id-ID). Diakses tanggal 2020-06-03. 
  22. Network, Ayo Media. "Banyak Jenis Industri di Singapura akan Punah Akibat Corona". AyoBandung.com (dalam Indonesian). Diakses tanggal 2020-06-03. 
  23. "Dampak Corona, Singapura Catat Jumlah Pengunjung Terendah Sejak 2013 | Kabar24". Bisnis.com. Diakses tanggal 2020-06-03. 
  24. "Terdampak Corona, Pariwisata Singapura Terpukul Lebih Keras | Kabar24". Bisnis.com. Diakses tanggal 2020-06-03. 
  25. Cahyana, Ludhy. "Kembang Kempis Pariwisata Singapura Karena Virus Corona". Tempo. Diakses tanggal 2020-06-03. 
  26. "Akibat Corona, Industri Pariwisata Singapura Mati". Warta Ekonomi (dalam Indonesian). Diakses tanggal 2020-06-03. 
  27. Media, Kompas Cyber. "Waktu yang DIbutuhkan Pariwisata Singapura untuk Pulih dari Dampak Virus Corona". KOMPAS.com (dalam Indonesian). Diakses tanggal 2020-06-03.