Papajar

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian


Papajar nyaéta istilah pikeun hiji tradisi mapag bulan Ramadhan di kabupatén Cianjur, ogé dipikawanoh di kabupatén Sukabumi jeung Purwakarta.[rujukan?] Dina tradisi Sunda di wewengkon séjén umumna dipikawanoh minangka munggahan.[rujukan?] Tradisi papajar biasana dibarengan ku cucurak atawa botram sakulawarga atawa réngréngan dulur, babaturan jeung saparakanca bari nganjang ka hiji temat wisata atawa bari jarah ka makam aki-nini.[rujukan?] Waktu pikeun ngalaksanakeun ieu tradisi biasana dina saminggu saméméh puasa dimimitian.[rujukan?]

Tumbu Luar[édit | édit sumber]


Nulis.jpg