Papajar

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh


Papajar nyaéta istilah pikeun hiji tradisi mapag bulan Ramadhan di kabupatén Cianjur, ogé dipikawanoh di kabupatén Sukabumi jeung Purwakarta.[rujukan?] Dina tradisi Sunda di wewengkon séjén umumna dipikawanoh minangka munggahan.[rujukan?] Tradisi papajar biasana dibarengan ku cucurak atawa botram sakulawarga atawa réngréngan dulur, babaturan jeung saparakanca bari nganjang ka hiji temat wisata atawa bari jarah ka makam aki-nini.[rujukan?] Waktu pikeun ngalaksanakeun ieu tradisi biasana dina saminggu saméméh puasa dimimitian.[rujukan?]

Tumbu Luar[édit | édit sumber]


Nulis.jpg