Pedes

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Pedes
Pedes
Klasifikasi ilmiah
Karajaan: Plantae
Divisi: Magnoliophyta
Kelas: Magnoliopsida
Order: Piperales
Kulawarga: Piperaceae
Génus: Piper
Spésiés: P. nigrum
Ngaran binomial
Piper nigrum
L.

Pedes (Piper nigrum) nyaéta salah sahiji tutuwuhan ngarambat tina kulawarga Piperaceae.[1] Tutuwuhan ieu miboga buah nu sok dimanfaatkeun salaku bumbu dapur jeung mangrupa tutuwuhan pertanian nu miboga prospék usaha nu luhur.[1] Tutuwuhan ieu sumebar di loba wilayah indonesia jeung miboga loba ngaran daérah, misalna mrica (Jawa), Sa'ang (Madura), Sahang (Bangka Belitung) jeung sajabana.[1]

Bungbu[édit | édit sumber]

Pedes atawa sahang dipikawanoh ogé minangka salah sahiji bungbu dapur atawa panyedep kaolahan. Jaman baheula loba jalma nu daragang pikeun néangan asal mula atawa tempat ayana pedes nepikeun ka bisana ngarojong kana padagangan jeung pelayaran dunya.

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c Sarpian,T. 2003. Pedoman Berkebun Lada dan Analisis Usaha Tani. Jakarta: Kanisius ISBN 9792107649
Nulis.jpg