Pengki

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search

Pengki atawa sérokan mangrupa parabot basajan paranti ukat-akut, ungkat angkat, jeung mindahkeun matérial laleutik, kayaning taneuh, batu bara, batu split, salju, keusik, jeung sajabana. Ari di wewengkon sunda, ieu pengki téh ilaharna dipaké pikeun ngawadahan runtah nu saterusna dipiceun kana carangka runtah.

Pengki paranti miceun runtah mah dijieunna tina anyaman awi atawa tina palastik. Aya ogé pengki nu dijieun tina gelempengan waja, beusi atawa kaléng. Pengki téh geus loba pisan macem-macemna, jeung geus diluyukeun pikeun rupa-rupa kaperluan jeung kaayan lingkungan.