Picasa

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh


Picasa Logo

Picasa nyaéta hiji aplikasi panata gambar sarta paneuteup gambar pikeun ngatur jeung nyunting foto-foto digital, tur diintegrasikeun jeung situs wéb bagi foto, aslina mah ieu pakakas lemes téh diciptakeun ku hiji pausahaan nu ngaranna Lifescape[1] (nu harita geus ngagabung di Idealab) dina taun 2002.[2] Bulan Juli 2004, Google ngaakuisisi Picasa ti Lifescape sarta mimiti dialihkeun jadi freeware.[2] Ari "Picasa" téh campuran tina ngaran salah saurang palukis asal Spanyol Pablo Picasso, makna kecap mi casa (dina basa Spanyol "imah urang") jeung "pic" (basa Inggris: pictures) hartina gambar.[2][3]

Aplikasi standar pikeun Windows XP, Windows Vista, Windows 7, jeung Mac OS X (Ukur Intel) nyangkaruk tina Google.[3] Pikeun Linux mah Google geus mungkus Wine jeung vérsi Windows pikeun nyieun pakét instalasi tuluy nyatetkeun kana versi standar Linux.[3] Aya ogé hiji plugin iPhoto atawa hiji program nanjeun sorangan pikeun ngunjal foto-foto anu disadiakeun pikeun Mac OS X 10.4 jeung nu panganyarna.[3]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Lifescape's Picasa aims to be your digital "shoebox". By Michael R. Tomkins, The Imaging Resource (Monday, November 18, 2002 - 15:49 EST). Published on imaging-resource.com under "Comdex Fall 2002 Show".
  2. a b c "Google Picasa", Obsessable (obsessable.com), 2009.
  3. a b c d DJournal-83 "Google is watching more than streets with the addition...". Digitaljournal.com. 2009. http://www.digitaljournal.com/article/259383 DJournal-83. 
Nulis.jpg