Pasantrén Shobarul Yaqien

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Pondok Pasantrén Shobarul Yaqien nyaéta hiji pondok pasantrén anu dipingpin ku K.H. Abun Bunyamin, atawa leuwih dipikawanoh jeung sebutan Uwa Ajengan. Pondok Pasantrén ieu aya di dèsa Kawunggirang, kacamatan Majalengka, Kabupatén Majalengka, Propinsi Jawa Barat.

Pasantrén ngajarkeun poko-poko ageman Islam sarta palajaran tambahan ka para santri, pikeun dakwah sarta kahirupanana. Pasantrén ieu ngabogaan rébuan santri. Kaayaan pasantrén tenang sarta bersih, anu dirawat kalayan rapih ku kabéh nu nyicinganana. Lahan pasantrén nyaéta salega 2 hektar, dilengkepan kolam lauk sarta taman kembang.di die loba pisan santri anu ti majalengka bahkan aya nu ti manado. pasantren ie ngabogaan:

-sakola

-asrama putra (kobong)

-asrama putri (gurfah)

-masjid

-wc

-kantin putra (al-itihad)

-kantin putri (limansya).

dipasantren ieu di pimpin ku ketua umum (roisul'am).

created by:faisal apriana


Nulis.jpg