Pasantrén Shobarul Yaqien

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Pondok Pasantrén Shobarul Yaqien nyaéta hiji pondok pasantrén anu dipingpin ku K.H. A. Bunyamin Ma'ruf (Aa Abun), atawa leuwih dipikawanoh jeung sebutan Uwa Ajengan. Ieu pondok pasantrén téh perenahna di Dèsa Kawunggirang, Kacamatan Majalengka, Kabupatén Majalengka, Propinsi Jawa Barat.

Pasantrén ngajarkeun poko-poko ageman Islam sarta palajaran tambahan ka para santri, pikeun dakwah sarta kahirupanana. Pasantrén ieu ngabogaan rébuan santri. Kaayaan pasantrén tenang sarta bersih, anu dirawat kalayan rapih ku kabéh nu nyicinganana. Lahan pasantrén nyaéta salega 2 hektar, dilengkepan ku balong lauk sarta taman kembang. Di dieu loba pisan santri anu asalna ti Majalengka atawa anu sa lewih na,,

Fasilitas[édit | édit sumber]

Ieu pasantrén boga fasilitas:

  • Sakola (SMP IT)
  • Asrama santri lalaki (kobong)
  • Asrama santri awéwé (gurfah)
  • Masigit
  • WC
  • Kantin putra (Al-Ittihad)
  • Kantin putri (Limansya)
  • Aula
  • Kantor sekretariat

Kapangurusan[édit | édit sumber]

Ieu pasantrén dipingpin ku ketua umum (roisul'am) sarta ngabogaan kapangurusan anu ngatur para santri Shobarul Yaqien sangkan bisa mandiri jeung bener sanggeus maranéhannana baralik ka lemburna masing masing, Kapangurusan dibagi 3:

  1. MPS (Majelis Permuswaratan Santri)
  2. DPS (Dewan Permuswaratan Santri)
  3. HASS (Himpunan Anak Santri Sekolah)

Kurikulum[édit | édit sumber]

Di pondok pasantrén Shobarul Yaqien diajarkeun pikeun ngaji 10 pan nya éta:


Nulis.jpg



created santri shobarulyaqin : cenk paisal