Pulo Peter I

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Peter I Øy
Pulo Peter I
Bandéra Pulo Peter I
Location of Pulo Peter I
Pamaréntah Wewengkon depéndensi
 -  Administrasi Departemén Hubungan Kutub Kamentrian Kaadilan jeung Pulisi Norwégia
Depéndensi Norwégia
 -  Diklaim 2 Pébruari 1929 
 -  Dianéksasi 6 Maret 1931 
 -  Depéndensi 24 Maret 1933 
 -  Traktat Antartika 23 Juni 1961 
Aréa
 -  Total 154 km² 
mil² 
Populasi
 -  Sénsus  teu didumukan 

Pulo Peter I (Basa Norwégia: Peter I Øy)[1] nyaéta hiji pulo vulkanis di Laut Bellingshausen, 450 kilometres (280 mi) ti Antartika. Wewengkon ieu diklaim salaku hiji depéndensi ti Norwégia. Bareng jeung Daratan Ratu Maud sarta Pulo Bouvet, minangka 3 wewengkon depéndensi Norwégia di wewengkon Antartika jeung sub-Antartika. Pulo hiji kahiji katingali ku Fabian Gottlieb von Bellingshausen dina 21 Januari 1821 sarta dingaranan dumasar Peter I ti Rusia.

Tempo ogé[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "Peter I Øy". Badan Iklim jeung Polusi Norwégia. Diarsipkan dari yang asli pada 29 Agustus 2011. Diakses pada 29 Agustus 2011. 

Bibliograpi[édit | édit sumber]

Citakan:Antarctica navbox


Countries.png