Rakun

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
Rakun
Status konservasi
Klasifikasi ilmiah
Karajaan: Animalia
Filum: Chordata
Kelas: Mammalia
Order: Carnivora
Kulawarga: Procyonidae
Génus: Procyon
Spésiés: P. lotor
Ngaran binomial
Procyon lotor
(Linnaeus, 1758)
Sebaran asli merah, sebaran bawaan biru
Sinonim

Ursus lotor Linnaeus, 1758

Rakun nyaéta mamalia ukuran sedeng nu asalna ti Amerika Kalér[2].Rakun nyaéta spésiés panggedéda tina kulawarga Procyonidae, miboga panjang awak 40 nepi ka 70 cm, jeung beurat 3,5-9 Kg. Kulitna mangrupa buuk warna hawuk anu kandel pikeun nyegah asupna hawa tiis kana awak. Ieu sato téh dipiwanoh lantaran cakarna anu kuat pisan jeung topéng beungeutna anu kaasup kana téma mitologi sababaraha suku asli asal Amérika. Rakun dipiwanoh lantaran kapitneranna, kalawan hasil studi anu némbongkeun yén sato ieu bisa nginget-nginget solusi rupa-rupa masalah nepi ka tilu taun lilana. Nyatuna rakun téh omnivora, anu biasana nokturna, kaasup 40% invértebrata, 33% tutuwuhan jeung 27% vertebrata.

Sumber[édit | édit sumber]

  1. Citakan:IUCN2008 Database entry includes a brief justification of why this species is of least concern
  2. http://a-z-animals.com/animals/raccoon/


Nulis.jpg