Omnivora

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
Beurit salah sahiji sato Omnivora

Omnivora mangrupa golongan sato nu ngadahar tutuwuhan jeung sasatoan[1]. Omnivora ogé biasa disebut tukang dahar sagala.[2].

Karakteristik[édit | édit sumber]

Karakteristik sato omnivora[2]:

  1. ngembang biak sacara ovipar[2],
  2. Sato getih panas / tiis[2],
  3. nyireungleuman endogna[2],
  4. Boga dua suku. Contona: hayam, soang, manuk jeung meri[2].

Adaptasi Omnivora[édit | édit sumber]

Teu kawas hérbivora jeung karnivora nu huntuna dirancang husus keur dahar daging atawa tutuwuhan, huntu omnivora diadaptasi pikeun ngadahar boh tutuwuhan boh sasatoan[3]. Omnivora boga huntu hareup rélatif seukeut, huntu seri jeung sihung, pikeun nyoékeun dahareun kaasup daging nu liat. Maranéhna ogé boga graham anu gedé, datar dina tukang sungut maranéhna pikeun ngagiling tutuwuhan[3]. Rakun (Mamalia ukuran sedeng nu asalna ti Amérika Kalér) nyaéta salah sahiji conto alus omnivora nu boga huntu nu geus diatur[3]. Maranéhanana boga huntu hareup tur seukeut nu bisa dipaké pikeun ngajejewét daging sato jeung maranéhna ogé boga graham badag paranti nyapek tutuwuhan, saperti berry[3].

Réferénsi[édit | édit sumber]

  1. (id)Pengertian Herbivora, Karnivora dan Omnivora(diakses 9 Juli 2015)
  2. a b c d e f (id)Herbivora, Karnivora dan Omnivora(diakses 9 Juli 2015)
  3. a b c d (id)Pengertian Omnivora(diakses 9 Juli 2015)
Nulis.jpg