Rimbas

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian


Rimbas paranti mapas kai

Rimbas nyaéta pakakas anu gunana pikeun mapas kai, wangunna kawas kampak, gagangna maké kai, dijieun tina beusi anu dicampuran waja[1][2], dina kagunaan rimbas dipaké ogé pikeun mesék kulit kai saméméh diolah, rimbas téh diurangmah dijieun di gosali[3]

Pedaran[édit | édit sumber]

Rimbas téh mangrupa pakakas anu kawilang heubeulna dipiwanoh, sahenteuna dina abad ka 11 - 15 rimbas geus ilahar dimangpaatkeun, malahan mangsa harita rimbas mangrupa pakakas andelan témpona ngabukbak leuweung jeung nyieun kamalir cai dina raraga nyieun lahan pikeun tatanén, malahan tukang nyieun parabot atawa pakakas tatanén mangsa harita mibanda tempat anu penting dina hirup kumbuh di masarakat [4]. Baheula nyieun parahu[5] jeunglisung paranti nutu paré maké pakakas tatah jeung rimbas.[6]

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]

  1. Rimbas paranti mapas kai
  2. Rupa-rupa pakakas tatanén

Dicutat tina[édit | édit sumber]


Nulis.jpg