Rojab

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Kalénder Islam

  1. Muharram
  2. Safar
  3. Rabiul awal
  4. Rabiul ahir
  5. Jumadil awal
  6. Jumadil ahir
  7. Rajab
  8. Sya'ban
  9. Ramadhan
  10. Syawal
  11. Dzulkaidah
  12. Dzulhijjah

Rajab atawa Rojab (رجب, Rajab) nyaéta bulan katujuh dina pananggalan hijriyah sabada bulan [[Jumadil akhir] saméméh Rewah atawa Sya'ban.

Sasakala miwah kautamian ieu bulan[édit | édit sumber]

Dingaranan Bulan Rojab asal tina "rajab mudhor". Rojab hartina at-ta'zhim, ari Mudhor nyaéta hiji kabilah arab nu pinunjul. Ieu bulan kaasup bulan harom anu opat, nyaéta:

Kajadian dina ieu bulan[édit | édit sumber]

  • Tanggal 27 Rojab kajadian Isro Mi'raj Nabi Muhammad Saw.

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. https://www.marefa.org/ diakses 12 Februari 2019
  2. Tafsir Ibnu Katsir, Surat 9 At-Taubah ayat 136, H.R. Imam Ahmad, Imam Bukhori jeung Imam Muslim ti sohabat Abu Bakroh


Nulis.jpg