Lompat ke isi

Sabudeureun

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas

pra=https://id.wikipedia.org/wiki/Berkas:Perimiters.svg|jmpl|250x250px|Sabudereun nyaéta jumlah sisi dina wangun dua diménsi. Sabudereun nyaéta jumlah sisi dina wangun dua diménsi.

Rumus[édit | édit sumber]

Ngaran Rumus kuriling Variabel
Bunderan nyaéta jari-jari bunderan jeung nyaéta diaméter bunderan.
segitiga , jeung nyaéta panjang sisi segitiga.
Kuadrat atanapi Rhombus nyaeta sisi alun-alun.
Sagi opat, Langlayangan jeung Parallelogram nyaeta panjang tur nyaeta lebar.
Trapésium , jeung nyaéta panjang sisi trapésium.
Poligon sarua nyaéta jumlah sisi jeung nyaeta panjang hiji sisi.
Poligon biasa nyaéta jumlah sisi jeung nyaéta jarak antara puseur poligon jeung salah sahiji titik tina poligon.
Poligon umum nyaéta panjangna (1, 2, 3, ..., ke- n ) tina poligon sisi- n .

Sabudereun nyaéta jumlah sisi wangun datar. kalawan dimana nyaeta panjang jalur na mangrupa unsur garis leutik pisan. Dua hal ieu kudu diganti ku wangun aljabar sangkan bisa diitung praktis. Lamun perimeter dirumuskeun salaku kurva pesawat piecewise lemes katutup kalawanKeliling adalah jumlah sisi-sisi pada bangun datar. dengan di mana adalah panjang jalan dan adalah elemen garis yang sangat kecil. Kedua hal ini harus diganti dengan bentuk aljabar agar dapat dihitung secara praktis. Jika perimeter diberikan sebagai kurva bidang piecewise halus yang tertutup dengan

Tempo ogé[édit | édit sumber]

  • Lega
  • Wewengkon permukaan
  • Jilid
  • Poligon