Saganten, Sindangbarang, Cianjur

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Désa  Saganten
Kalurahan/Désa
NagaraBandéra Indonésia Indonésia
PropinsiJawa Barat
KabupaténCianjur
KacamatanSindangbarang

Saganten nyaéta salah sahiji désa di kacamatan Sindangbarang, Kabupatén Cianjur, Propinsi Jawa Barat, Indonésia.

Sajarah[édit | édit sumber]

Profil Pamaréntahan[édit | édit sumber]

Profil Daérah[édit | édit sumber]

Wates Wilayah[édit | édit sumber]

Géografis[édit | édit sumber]

Démografi[édit | édit sumber]

Atikan[édit | édit sumber]

Poténsi[édit | édit sumber]

Pertanian[édit | édit sumber]

Désa Saganten mangrupa wewengkon nu cocog keur melak pare nu lamun geus jadi sanguna henteu gampang beueuy. Lian ti pare, hasil tatanen liana nyaéta saren kalapa, nu mangrupa daging kalapa nu kandel tur loba minyakna.

Pakebonan[édit | édit sumber]

Kalapa,buah-buahan jeung lain sajabana.

Pelesir[édit | édit sumber]

Désa Saganten, Kec Sidang Barang mangrupikeun désa nu caket saraung basisir nyaéta : Pantai APRA sareng Pantai Sereg, lamun lebaran mah mani rame pisan nu daratang teh, boh urang Sindangbarang atanapi ti kacamatan liana saperti ti Kac. Cibinong, Kac. Tangeng, Kac. Leles hususna ti Désa Walahir, sareng ti Wilayah Cianjur Kota. Basisirna masih alami kénéh.

Kadaharan has daerah ieu nyaéta Jarangking (ranginang ikan/ kurupuk lauk impun).

Lian ti keur arulin di basisir, Pantai Apra mah sok sering di angge Kros/balapan motor dina gawir.

Tumbu Luar[édit | édit sumber]



Gnome-home.svg