Salé cau

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Salé cau garing.

Salé cau nyaéta kadaharan hasil olahan tina cau nu dikeureutan aripis tuluy dipoé nepi ka garing.[1] Tujuan dipoé téh ngurangan cai tina cau sangkan leuwih awét waktu diteundeunna.[1] Ieu kadaharan bisa langsung didahar atawa digoréng heula ngagunakeun tipung keur mulenna.[1] Kiwari, produksi salé cau téh geus nepi ka pasar internasional. [1] Produk salé cau téh mangrupa kadaharan pituin ti Karangpucung jeung Majenang anu pernahna di Kabupatén Cilacap, Jawa Tengah. [1] Ngan dina kamekaranana loba daérah séjén nu nyieunan, matak pantes lamun salé cau loba nu ngakukeun jadi kadaharan has daérahna.[1]

Kualitas[édit | édit sumber]

Sipat penting anu nangtukeun kualitas salé cau téh nyaéta warna, rasa, bau, hipu, jeung awét henteuna. [1] Kualitas kawas kitu téh loba pisan dipangaruhan ku cara ngolah jeung neundeun salé cau sabada diolah.[1] Biasana anu ngabalukarkeun kualitas salé goréng téh ku usum hujan, sabab salé cau bakal beyé moal garing sacara sampurna. [1] Keur ngungkulan éta pasualan, bisa ngagunakeun alat ngagaringkeun nu ku alat nyaéta digarang dina hawu.[1]

Cara Nyieun[édit | édit sumber]

Aya 3 (tilu) cara nyieun salé cau.[2]

Prosés ngagarang ku haseup warirang miboga kauntungan kieu.[3]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f g h i j "Cara Membuat Sale Pisang Kering Gurih | Resep Nasional". www.resepnasional.com (dalam en-US). Diakses tanggal 2017-11-01. 
  2. a b c d "Cara Membuat Sale Pisang Manis dan Renyah Sederhana - Sipendik" (dalam bahasa en-US). Sipendik. 2016-01-28. https://www.sipendik.com/cara-membuat-sale-pisang-manis-dan-renyah-sederhana/. Diakses pada 2017-11-01 
  3. a b c d Iptek - Tips Pengolahan Sale Pisang