Samudra Hindia

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
(dialihkeun ti Samudra India)
Jump to navigation Jump to search
Samudra Hindia

Samudra Hindia, Samudra Indonésia atawa Samudra India Nyaéta kumplulan cai panglobana katilu di dunya, legana kira-kira 20% beungeut cai di bumi[1]. Du kalér kawates ku bagian kidul Asia, di kulon ku Jazirah Arab jeung Afrika; di wétan ku Semenanjung Malays, Sumatra, Jawa, Kapuloan Sunda Kecil, jeung Australia; di kidul ku Antartika. Ieu samudra téh dipisakeun jeung Samudra Atlantik ku 20° timur méridian, jeung Samudra Pasifik ku 147° timur méridian. Samudra Hindia atawa Samudra Indoa nyaéa hiji-hijina samudra anu maké ngaran nagara nyaéta India [2][3][4][5].

Referensi[édit | édit sumber]

  1. The Indian Ocean and the Superpowers. Routledge. 1986. ISBN 0709942419, 9780709942412.
  2. Harper, Douglas. "Online Etymology Dictionary". Online Etymology Dictionary. Diakses tanggal 18 January 2011. 
  3. Indo-American relations : foreign policy orientations and perspectives of P.V. Narasimha Rao and Bill Clinton By Anand Mathur; Page 138 "India occupies the central position in the Indian- Ocean region that is why the Ocean was named after India"
  4. Politics of the Indian Ocean region: the balances of power By Ferenc Albert Váli; Page 25
  5. Geography Of India For Civil Ser Exam By Hussain; Page 12-251; "INDIA AND THE GEO-POLITICS OF THE INDIAN OCEAN"(16-33)


Nulis.jpg