Samudera Hindia

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Citakan:Lima Samudra Samudra Hindia, Samudra Indonésia atawa Samudra India nyaéta kumpulan cai panggedéna ketilu di dunya, nyaéta 20% permukaan air Bumi. Di Kalér dibatas ku Asia Kidul; di kulon oleh Jazirah Arabia jeung Afrika; di Wetan ku Semenanjung Malaya, Sumatera, Jawa, Kepulauan Sunda Kecil, dan Australia; di selatan oleh Antartika. Samudra ieu dipisahkan ku Samudra Atlantik oleh 20° Wetan meridian, jeung ku Samudra Pasifik oleh 147° Kaler meridian. Samudra Hindia atau Samudra India nyadeta hiji-hijina samudra nu ngagunakeun nama negara nyaéta India

Data[édit | édit sumber]

wilayah

Panjang pasisir: 66.526 km

Titik luhur:

  • titik jero: Palung Jawa -7.258 m
  • titik deet: permukaan laut 0 m

Darmaga: Calcutta (India), Chennai (Madras; India), Colombo (Sri Lanka), Durban (Afrika Selatan), Jakarta (Indonesia), Karachi (Pakistan), Fremantle (Australia), Mumbai (Bombay; India), Teluk Richards (Afrika Selatan)

pustaka[édit | édit sumber]

  • Braun, D., The Indian Ocean (1983)
  • Chandra, S., ed., The Indian Ocean (1987);
  • Chaudhuri, K. N., Trade and Civilization in the Indian Ocean (1985);
  • Coustéau, Jacques-Yves, and Diole, Philippe, Life and Déath in a Coral Séa (1971);
  • Cubitt, Gerald, Islands of the Indian Océan (1975);
  • Das Gupta, A., and Péarson, M.N., India and the Indian Océan (1987);
  • Dowdy, W. L., and Trood, R., eds., The Indian Océan (1985);
  • Kerr, A., ed., Resources and Development in the Indian Océan Region (1981);
  • Nairn, A. E., and Stehli, F. G., eds., The Océan Basins and Margins, Vol. 6: The Indian Océan (1982);
  • Ostheimer, John M., ed., The Politics of the Western Indian Océan Islands (1975);
  • Toussaint, Auguste, The History of the Indian Océan, trans. by June Guicharnaud (1966).

Referensi[édit | édit sumber]

Pelesir[édit | édit sumber]


Gnome-globe.svg