Kaukasus

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Artikel ieu ngeunaan wewengkon gégografis di Eurasia. Pikeun kagunaan lian, tingali Kaukasus (disambiguasi) jeung Kaukasia (disambiguasi)
Pamandangan gugunungan di deukeut Khinalug di Azerbaijan.
Hiji peta wewengkon Kaukasus 1994, némbongkeun sababaraha sumber daya jeung tempatna di raloba lokasi: alunit, emas, krom, tambaga, bijih beusi, raksa, mangan, molibdénum, timbal, wolfram, séng, minyak bumi, gas alam, jeung batu bara.

Kaukasus, ogé Kaukas atanapi Kaukasia (pikeun éndonimna, tingali di handap), nyaéta hiji wewengkon géografis di wates antawis Eropa jeung Asia, sarta aya antawis Laut Hideung jeung Kaspia.

Sacara pulitisna, wewengkon Kaukasus dipisah antawa bagian Kalér jeung Kidul.

Kaukasus Kalér Kaukasus Kidul (Transkaukasia)

Ngaran[édit | édit sumber]

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Citakan:Wikipedia books

Catetan jeung rujukan[édit | édit sumber]

Bacaan salajengna[édit | édit sumber]

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

Wikimedia Commons logo
Wikimedia Commons mibanda média séjénna ngeunaan

42°15′40″N 44°07′16″E / 42.261111111111°N 44.121111111111°E / 42.261111111111; 44.121111111111


Gnome-globe.svg