Sangrayan

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian


Sangrayan kopi

Sangrayan nyaéta pakakas pikeun nyangray: ngagoréng atawa ngasakan olahan dina tempatna bari henteu maké minyak[1] sangrayan kudu dijieun tina bahan anu kuat jeung kandel bisa waé maké bahan tina beusi, almaniem atawa taneuh tela [2][3] sababaraha rupa kadaharan anu ilahar disangray saperti; siki muncang[2], kopi, suuk[4], siki wijén[5],kacang, parudan kalapa, sakapeung ogé nyangray sangu[6], jeung sajabana.

Pedaran[édit | édit sumber]

Manaskeun bahan olahan atawa kadaharan atah hususna disangray mibanda sababaraha tujuan di antarana: ngaaronjatkeun rasa, leuwih gampang didahar, henteu gancang buruk, aya patalina jeung urusan kaséhatan, jeung leuwih steril atawa maéhan kuman jeung bakteri[2]. Nyangray bisa langsung ngagunakeun sangrayan bisa ogé maké cukang lantaran keusik beunang meresihan anu milu disangray dina sangrayan cara saperti kieu utamana dipaké dina nyangray kurupuk[2], kauntungan maké keusik nyaéta panas leuwih rata jeung manteng[2].

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]

  1. Sangray kacang pikeun gayemeun mangsa nyalse
  2. Komposisi kandungan nutrisi dina suuk beunang nyangray</ref>
  3. Hasiat bawang sangray
  4. Sangrayan tina taneuh
  5. Parabot dapur

Dicutat tina[édit | édit sumber]

Nulis.jpg
  1. Nyangray hartina
  2. a b c d e Mangpaat sangrayan
  3. Sangrayan tina taneuh
  4. Sangray suuk pikeun gayemeun mangsa nyalsé
  5. Sangray wijén pikeun diarah minyakna
  6. Nyangray sangu