Saté Madura

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Saté Madura mangrupa saté nu mibanda bungbu has Madura. Saté Madura biasana mah dijieun tina daging hayam. Madura lian kasohor minangka pulo uyah, ogé kasohor ku saténa. Saté madura geus kawentar di sakuliah Nusantara, Saté Madura bisa kapanggih di ampir sakumna wewengkon utamana mah kota badag kayaning Médan, Jakarta, Bandung, jeung Surabaya. Cenah di Madura sorangan mah saté téh hésé néanganna.

Tapi lian daging hayam, aya ogé daging embé minangka bahan utama saté téh, biasana mah dagingna digantungkeun bagéan suku jeung paha na dina gorobag padagang saténa. Bungbuna mangrupa campuran suuk nu diréndos lemes kawas bungbu petis jeung dibawang beureuman. Ngagarangna ku seuneu tina batok kalapa nu diarengkeun sok disebut areng batok kalapa.

Sate Madura umumna mah saté hayam nu maké bungbu suuk. Ngan di Madura sorangan sakapeung mah tara maké sambel kacang, minangkana mah ku bungbu saos atawa sambel muncang. Lian ti kitu areng pameuleumanna sok dikucuran heula ku jeruk limo.


Foodlogo2.svg