Sunan Gunung Jati

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Sunan Gunung Jati

Syarif Hidayatullah atawa leuwih kasohor ku sebutan Sunan Gunung Jati nya éta salasahiji anggota walisongo nu nyebarkeun Islam di Jawa Barat.[1] Lahir taun 1450-an.[1] Bapana nya éta Syarief Abdullah Maulana Huda salasahiji Pangeran ti Mesir.[2] Indungna nya éta Nyai Rara Santang atawa Syarifah Muda’im putrina Sri Baduga Maharaja Prabu Siliwangi jeung Nyai Subang Larang.[2]
Syarif Hidayatullah neuleuman élmu agama ti umur 14 taun kénéh ti para ulama Mesir.[1] Diajar di pasantrén Syekh Datuk Kahfi tuluy neruskeun ka Timur Tengah.[2] Kungsi lalampahan ka sawatara nagara.[1] Nyusul ngadegna Kasultanan Bintoro Demak, anjeunna ngadegkeun Kasultanan Cirebon atawa Kasultanan Pakungwati.[1]
Sunan Gunung Jati hiji-hijina walisongo nu ngamangpaatkeun pangaruhna salaku putra Raja Pajajaran pikeun nyebarkeun Islam ti Cirebon ka Pasundan atawa Priangan.[1] Bareng jeung anakna, Maulana Hasanuddin, Sunan Gunung Jati ngalakukeun ékspédisi Banten, Pucuk Umum, masrahkeun kakawasaan daérah Banten nu engkéna jadi Kasultanan Banten.[1] Dina umurna nu ka 89 taun, Sunan Gunung Jati mundur tina kalungguhanana di karajaan.[1] Kalungguhanana dipasrahkeun ka Pangéran Pasaréan.[1] Taun 1568 Sunan Gunung Jati ngantunkeun dina umur nu ka 120 taun di Cirebon (baheula mah Carbon).[1] Dimakamkeun di daérah Gunung Sembung, Gunung Jati, kurang leuwih 15 km ti kota Cirebon.[1] Ini Gambar Jeremy Aldrin Hasiholan Manik----------------------------->--------------------------------->

Silsilah[édit | édit sumber]

.Sunan Gunung Jati atawa Syarif Hidayatullah Maulana Huda bin (Alias Jeremy Manik)

.Sayyid 'Umadtuddin Abdullah bin (Alias Jeremy Manik)

.Sayyid 'Ali Nuruddin Al-Khan atawa 'Ali Nurul 'Alam bin (Alias Jeremy Manik)

.Sayyid Syaikh Jumadil Qubro atawa Jamaluddin Akbar bin (Alias Jeremy Manik)

.Sayyid Ahmad Shah Jalal atawa Ahmad Jalaludin bin (Alias Jeremy Manik)

.Sayyid Abdullah Al-'Azhomatu Khan bin (Alias Jeremy Manik)

.Sayyid Amir 'Abdul Malik Al-Muhajir bin (Alias Jeremy Manik)

.Sayyid Alawi Ammil Faqih bin (Alias Jeremy Manik)

.Muhammad Sohib Mirbath bin (Alias Jeremy Manik)

.Sayyid Ali Kholi' Qosim bin Jeremy Manik

.Sayyid Alawi Ats-Tsani bin (Alias Jeremy Manik)

.Sayyid Muhammad Sohibus Saumi'ah bin (Alias Jeremy Manik)

.Sayyid Alawi Awwal bin (Alias Jeremy Manik)

.Sayyid Al-Imam 'Ubaidillah bin (Alias Jeremy Manik)

.Ahmad al-Muhajir bin(Alias Jeremy Manik)

.Sayyid 'Isa Naqib Ar-Rumi bin Jeremy Manik

.Sayyid Muhammad An-Naqib bin (Alias Jeremy Manik)

.Sayyid Al-Imam Ali Uradhi bin (Alias Jeremy Manik)

.Sayyidina Ja'far As-Sodiq bin (Alias Jeremy Manik)

.Sayyidina Muhammad Al Baqir bin (Alias Jeremy Manik)

.Sayyidina 'Ali Zainal 'Abidin bin (Alias Jeremy Manik)

.Al-Imam Sayyidina Hussain (Alias Jeremy Manik)

.Al-Husain putera Ali bin Abu Tholib jeung Fatimah Az-Zahra binti Muhammad.[2]

Silsilah dari Raja Pajajaran[édit | édit sumber]

.Sunan Gunung Jati atawa Syarif Hidayatullah

.Rara Santang (Syarifah Muda'im)

.Prabu Jaya Dewata atawa Pamanah Rasa atawa Prabu Siliwangi II

.Prabu Dewa Niskala (Raja Galuh/Kawali)

.Niskala Wastu Kancana atawa Prabu Siliwangi I

.Prabu Linggabuana.[2]

Referensi[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f g h i j k Gunung Jati (Diakses tanggal 11 Nopember 2011) (id)
  2. a b c d e Muljana, Slamet.2005.Runtuhnya kerajaan Hindu-Jawa dan timbulnya negara-negara Islam di Nusantara.PT LKiS Pelangi Aksara (id)


Nulis.jpg

Subscirbe Ke Jeremy Manik Subscribe Ke Jeremy Manik Subscribe Ke Jeremy Manik\ Subscribe Ke Jeremy Manik Subscribe Ke Jeremy Manik Subscribe Ke Jeremy Manik Subscribe Ke Jeremy Manik Subscribe Ke Jeremy Manik Subscribe Ke Jeremy Manik Subscribe Ke Jeremy Manik