Sunan Gunung Jati

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Sunan Gunung Jati

Syarif Hidayatullah atawa leuwih kasohor ku sebutan Sunan Gunung Jati nya éta salasahiji anggota walisongo nu nyebarkeun Islam di Jawa Barat.[1] Lahir taun 1450-an.[1] ngantunkeun dina umur nu ka 120 taun di Cirebon.

Biografi[édit | édit sumber]

Bapana nya éta Syarief Abdullah Maulana Huda salasahiji Pangeran ti Mesir.[2] Indungna nya éta Nyai Rara Santang atawa Syarifah Muda’im putrina Sri Baduga Maharaja Prabu Siliwangi jeung Nyai Subang Larang.[2]
Syarif Hidayatullah neuleuman élmu agama ti umur 14 taun kénéh ti para ulama Mesir.[1] Diajar di pasantrén Syekh Datuk Kahfi tuluy neruskeun ka Timur Tengah.[2] Kungsi lalampahan ka sawatara nagara.[1] Nyusul ngadegna Kasultanan Bintoro Demak, anjeunna ngadegkeun Kasultanan Cirebon atawa Kasultanan Pakungwati.[1]
Sunan Gunung Jati hiji-hijina walisongo nu ngamangpaatkeun pangaruhna salaku putra Raja Pajajaran pikeun nyebarkeun Islam ti Cirebon ka Pasundan atawa Priangan.[1] Bareng jeung anakna, Maulana Hasanuddin, Sunan Gunung Jati ngalakukeun ékspédisi Banten, Pucuk Umum, masrahkeun kakawasaan daérah Banten nu engkéna jadi Kasultanan Banten.[1] Dina umurna nu ka 89 taun, Sunan Gunung Jati mundur tina kalungguhanana di karajaan.[1] Kalungguhanana dipasrahkeun ka Pangéran Pasaréan.[1] Taun 1568 Sunan Gunung Jati ngantunkeun dina umur nu ka 120 taun di Cirebon (baheula mah Carbon).[1] Dimakamkeun di daérah Gunung Sembung, Gunung Jati, kurang leuwih 15 km ti kota Cirebon.[1] Ini Gambar Jeremy Aldrin Hasiholan Manik----------------------------->--------------------------------->

Silsilah dugi Ka Rosululloh s.a.w.[édit | édit sumber]

Silsilah ti Raja Sunda (Pajajaran)[édit | édit sumber]

Referensi[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f g h i j k Gunung Jati (Diakses tanggal 11 Nopember 2011) (id)
  2. a b c d e Muljana, Slamet.2005.Runtuhnya kerajaan Hindu-Jawa dan timbulnya negara-negara Islam di Nusantara.PT LKiS Pelangi Aksara (id)
Nulis.jpg