Taman Balai Kota Bandung

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Taman Balai Kota Bandung (Aksara Sunda baku: ᮒᮙᮔ᮪ ᮘᮜᮄ ᮊᮧᮒ ᮘᮔ᮪ᮓᮥᮀ) nyaéta taman kota anu aya di Kota Bandung.[1][2] Taman ieu perenahna di kiduleun Balai Kota Bandung.[1][2] Kiwari, Taman Balai Kota Bandung mangrupa dua taman anu ngahiji, nyaéta Taman Déwi Sartika jeung Taman Badak.[1][2] Taman-taman éta diresmikeun ku Walikota Bandung harita, Ridwan Kamil, tanggal 19 Désémber 2017.[1][2]

Lokasi[édit | édit sumber]

Taman Balai Kota Bandung perenahna dina wewengkon anu lumayan stratégis, dikurilingan ku Jalan Merdeka di wétan, Jalan Wastukencana di kulon, jeung Jalan Perintis Kemerdekaan di kidul.

Taman Déwi Sartika[édit | édit sumber]

Taman Déwi Sartika perenahna pangkidulna di aréa Taman Balai Kota Bandung.[1][2] Taman anu lega na 4.390 méter persegi ieu boga ciri khas patung Déwi Sartika di hareupeun taman.[1][2] Di taman ieu ogé aya area parkir anu digunakeun minangka terminal pikeun Bandros (Bandung Tour on Bus).[1][2] Calon panumpang anu rék naék Bandros bisa ka aréa Taman Déwi Sartika.[1][2]

Taman Badak[édit | édit sumber]

Taman Badak perenahna persis di kiduleun Kantor Walikota Bandung.[1][2] Taman anu lega na 870 méter persegi ini miboga ciri khas patung badak cula hiji.[1][2] Di taman ieu aya air mancur jeung kolam déét anu digunakeun minangka sarana rékréasi barudak.[1][2] Di taman ieu ogé aya taman sasatoan anu ngoléksi sasatoan minangka manuk, kelenci, jeung sajabana.[1][2]

Tempo ogé[édit | édit sumber]

Taman

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l miftah (2017-12-19). "TAMAN DEWI SARTIKA DAN TAMAN BADAK SUDAH LEBIH CANTIK". portal.bandung.go.id (dalam Indonesian). Diakses tanggal 2019-02-03. 
  2. a b c d e f g h i j k l Ispranoto, Tri. "Taman Dewi Sartika dan Badak di Balkot Bandung Makin Cantik". detiknews. Diakses tanggal 2019-02-03. 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs Resmi Pamaréntah Kota Bandung