Taman Buah Mekarsari

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian


Lawang sakéténg Taman Buah Mekarsari

Taman Wisata Mekarsari nyaéta salah sahiji puseur palsatarian kaanékarageman hayati bungbuahan tropika panggedéna di dunya, hususna jinis bungbuahan pinunjul nu dikumpulkeun ti sakuliah wewengkon di Indonésia, sakaligus mangrupa tempat panalungtikan budidaya (agronomi), pamulyaan (breeding) katut keur ngalobakeun bibit pinunjul nu satuluyna baris disebarluaskeun ka patani katut masarakat umum.

Lokasi[édit | édit sumber]

Ieu taman pelesir perenahna di Kacamatan Cileungsi, Kabupatén Bogor, Jawa Kulon. Bisa didatangan ku angkutan umum ti Jakarta, Bogor atawa Bekasi, jurusan nu ka Jonggol.

Sarana pelesir[édit | édit sumber]

Sabut Kelapa Outbound

Taman salega 264 héktar ieu dilengkepan ku sarana pelesir boh keur wisatawan nusantara atawa mancanagara. Pelesir di tengah taman buah dirojong ku mangrupa wahana nu ngadeukeutkeun sémah ka alam, di antarana:

  • Family Garden,
  • Rekreasi Danau (25 ha),
  • Baby Zoo,
  • Kidang Tutul,
  • Garden Center,
  • Greenhouse Melon,
  • Sabut Kelapa Outbound
  • Kembang Bangké,
  • Kids Fun Valley,
  • Munara Panénjoan,
  • Wangunan Curug (Puri Tirto Sari).
  • Pongo Show

Kagiatan-kagiatan nu ngajadi favorit para sémah di antarana:

  • Company Gathering,
  • Piknik Kulawarga,
  • Wisata Kebon Buah/Sayur,
  • Barbeque,
  • Senam Pagi,
  • Fruitwalk (jalan-jalan di kebon buah),
  • Numpak kuda (liwat ti jam 10 isuk),
  • Ngamandian munding,
  • Tandur.

Tumbu luar[édit | édit sumber]

Wikimedia Commons logo
Wikimedia Commons mibanda média séjénna ngeunaan


Koordinat: 6°24′43″S 106°59′05″E / 6.412041°S 106.984843°E / -6.412041; 106.984843