Tere Liye (penulis)

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Darwis
Gumelar21 Méi 1979 (1979-05-21) (yuswa 43)
Lahat, Indonesia
PagawéanPenulis novel, akuntan
KabangsaanIndonesia
Périodeu2005–sekarang
PasanganRiski Amelia
AnakAbdullah Pasai
Faizah Azkia

Tere Liye (lahir di Lahat, Indonesia, 21 Mei 1979, umur 39 taun), Dipikawanoh salaku panulis novel . Sababaraha bukuna geus diangkat ka layar kaca nyaéta hapalan solat Delisa na Moga Bunda Disayang Allah . Sanajan manéhna bisa ngahontal kasuksésan dina dunya literasi Indonesia, kagiatan nulis carita saukur jadi hobi sapopoé saprak anjeunna digawé di hiji kantor salaku akuntan.[1][2]

Kahirupan pribadi[édit | édit sumber]

Kalahiran sarta kulawarga[édit | édit sumber]

Tere Liye dilahirkeun dina 21 Mei 1979, ku ngaran asli nyaéta Darwis. ti kulawarga basajan. kolotna éta patani biasa, Tere Liye gedé di pedalaman Sumatra.[1]

Pendidikan[édit | édit sumber]

Tere Liye ngabereskeun pangajaran di SDN 2 Kikim Timur tur SMPN 2 Kikim, Kabupaten Lahat, Propinsi Sumatera Selatan . Lajeng nuluykeun sakola ka SMAN 9 Bandar Lampung, Propinsi Lampung. Saenggeus lulus, tuluy manéhna ka Universitas Indonésia. Kagiatan sanggeus kuliah ngeusi karangan buku fiksi.

Karya - karya[édit | édit sumber]

  • Bumi (2014)
  • Bulan (2015)
  • Matahari (2016)
  • Bintang (2017)
  • Komét (2018)
  • Ceros dan Batozar (2018)
  • Hujan (2016)
  • Pulang (2015)
  • Pergi (2018)
  • Rindu (2014)
  • Pukat (2010)
  • Burlian (2009)
  • Eliana (2011)
  • Amelia (2013)
  • #AboutLove (2016)
  • #AboutFriends (2017)
  • Negeri di Ujung Tanduk (2013)
  • Sepotong hati yang Baru
  • Negeri pada Bedebah (2012)
  • Berjuta rasanya
  • Kau,Aku dan Sepucuk Angpau Merah (2012)
  • Sunset Bersama Rosie (2008)
  • Kisah Sang Penandai (2007)
  • Ayahku (Bukan) Pembohong
  • Daun yang Jatuh Tak Pernah Membenci Angin (2010)
  • Hapalan Sholat Delisa (2005)
  • Moga Bunda Disayang Allah (2005)
  • Bidadari-Bidadari Surga (2008)
  • Rembulan Tenggelam di Wajahmu (2009)
  • Dikatakan Atau Tidak Dikatakan, itu tetap cinta
  • Tentang Kamu (2016)
  • Harga sebuah percaya
  • Si Anak Kuat (2018)
  • Si Anak Pemberani (2018)
  • Si Anak Pintar (2018)
  • Si Anak Spesial (2018)
  • Dia Adalah Kakakku (2018)

rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b Mistro, Da. "BIOGRAFI TERE LIYE". Diakses tanggal 18 Juli 2016. 
  2. Mistro, Da. "15 Fakta Tentang Tere Liye". Diakses tanggal 18 Juli 2016.